Coffeeshop De Hobbit in Weert stopt 1 januari 2024, inschrijving opent 15 januari

De burgemeester van Weert kondigt een herziening van het coffeeshopbeleid aan na het stoppen van coffeeshop De Hobbit, en opent aanvragen voor een tijdelijke tweede coffeeshop.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De burgemeester van Weert heeft op 15 december aangekondigd dat de vergunninghouder van de coffeeshop aan de Beekstraat 50, Stadskoffiehuis De Hobbit, zijn activiteiten per 1 januari 2024 zal stoppen. Deze gelegenheid wordt aangegrepen om het coffeeshopbeleid in de gemeente te herzien.

Aanvragen geopend vanaf 15 januari voor tijdelijke coffeeshopvergunning

Om de overgangsperiode soepel te laten verlopen, heeft de burgemeester het vestigingsbeleid geactualiseerd.

Als gevolg hiervan kunnen gegadigden die willen deelnemen aan de exploitatie van een tijdelijke coffeeshop in Weert een aanvraag indienen van 15 januari tot en met 26 januari 2024.

Tijdelijk, want de coffeeshopvergunning zou voor een beperkte duur van twee jaar zijn.

Procedure en voorwaarden voor aanvragers

Gegadigden moeten voldoen aan specifieke indieningsvereisten, waaronder het invullen van het ‘aanvraagformulier vergunning coffeeshop 2024’ en het vragenformulier-Bibob. Zowel digitale als postinzendingen worden geaccepteerd schrijft de gemeente op haar website.

De behandeling van aanvragen zal plaatsvinden op basis van een loting, zoals gespecificeerd in de ‘beleidsregel vestiging coffeeshops gemeente Weert 2024’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het juristen beleidsteam van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, te bereiken via (0495) 575 000.