Coffeeshop Moonlight in Den Haag twee weken dicht na ontploffing

De eigenaar van Moonlight heeft in overleg met de gemeente besloten de coffeeshop vandaag te sluiten en gedurende de komende twee weken gesloten te houden.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop Moonlight in Den Haag heeft zijn deuren tijdelijk gesloten na een ontploffing in de nacht van zondag op maandag. De eigenaren van de coffeeshop hebben tot nu toe een onbesproken reputatie. Het incident heeft geleid tot speculatie over een mogelijk verband met recente explosies in de stad, maar het motief voor de aanslag blijft onduidelijk.

Coffeeshop Moonlight gesloten na mysterieuze explosie

De rustige nacht in Den Haag werd plotseling verstoord door een luide knal, veroorzaakt door een ontploffing bij Coffeeshop Moonlight. Het glas van de voordeur werd volledig weggeblazen en een deel ervan belandde in het voorportaal van de coffeeshop. Het gebouw raakte zwartgeblakerd en de deur liep ook schade op.

De eigenaar van het naastgelegen eetcafé, Erik Uiterloo, getuigt van de heftigheid van de explosie en de aanwezige rook op straat, die hem verhinderde om naar buiten te gaan. Omwonenden, die eveneens wakker schrokken door de knal, verzamelden zich buiten in hun nachtkleding.

Onderzoek naar motief voor de aanslag

De politie arriveerde snel ter plaatse, deels vanwege een andere melding in de buurt.

Ondanks hun snelle reactie slaagden de agenten er niet in om een verdachte te arresteren. Op de camerabeelden was slechts een persoon te zien, met een capuchon diep over het hoofd getrokken, die vanuit het centrum naar de coffeeshop liep.

De eigenaar van Moonlight heeft in overleg met de gemeente besloten de coffeeshop vandaag te sluiten en gedurende de komende twee weken gesloten te houden. Het motief achter de aanslag blijft vooralsnog onduidelijk.