Coffeeshop Relax in Leeuwarden 3 maanden dicht door te veel voorraad

Hoeveel er precies te veel is gevonden, werd niet gemeld.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De coffeeshop Relax aan de Tuinen in Leeuwarden is sinds 15 april gesloten door burgemeester Sybrand Buma (CDA) nadat bij een controle een te grote handelsvoorraad werd aangetroffen bericht de Leeuwarden Courant.

Na Flower Power, ook coffeeshop Relax 3 maanden gesloten

De politie trof recentelijk bij coffeeshop Relax een te grote handelsvoorraad aan, ook wel stash genoemd. Die mag officieel niet groter zijn dan 500 gram in de coffeeshop. Hoeveel er precies te veel is gevonden, werd niet gemeld.

Vorige maand werd ook al de coffeeshop Flower Power in Leeuwarden gesloten voor drie maanden nadat bij een politiecontrole een minderjarige werd aangetroffen, wat tot 3 maanden sluiting leidde.

500 gram is zeer weinig voor een coffeeshop, daarmee komen de meesten nauwelijks de dag mee door. Het komt daardoor relatief vaak voor dat coffeeshops worden gesloten omdat ze dit overtreden.

Een simpele oplossing zou dan ook zijn om de coffeeshops een weekvoorraad te laten hebben, wat ook de veiligheid ten goede zou komen. Immers zou dan niet eens in de zoveel tijd de voorraad overdag aan moeten worden gevuld.

Cannabis Industrie Awards 2023