Can4Med ontvangt Poolse vergunning voor groothandel in medicinale cannabis

Can4Med heeft leveringsovereenkomsten ondertekend voor maximaal 100 kg olie en bloemen met een hoog THC-gehalte per maand in Polen.

0
Polen medicinale cannabis
- Advertentie -

Het bedrijf Can4Med, een erkende groothandel die gespecialiseerd is in medische producten die THC en cannabinoïden bevatten, heeft toestemming in Polen gekregen om medische producten en grondstoffen te leveren voor de verkoop van farmaceutische cannabis lieten ze eerder deze week weten in een persbericht. Het bedrijf heeft leveringsovereenkomsten ondertekend voor maximaal 100 kg olie en bloemen met een hoog THC-gehalte per maand tegen concurrerende tarieven en is bezig met het registreren van de producten in Polen.

Can4Med ziet in Polen grote kans om door te breken op de Europese medicinale cannabis markt

“(…)Polen de perfecte groeimogelijkheid voor medicinale cannabis in Europa”

Maximilian Weinberg, oprichter van Can4Med, liet weten in een reactie in het persbericht: “De vraag naar medicinale cannabisproducten neemt snel toe in Polen. Terwijl het aanbodbeperkingen en een gebrek aan geautoriseerde producten de groei op de Poolse markt hebben verstikt, kan Can4Med nu snel voldoen aan de vraag van artsen en patiënten in het hele land. Met een vergrijzende bevolking van meer dan 40 miljoen en openheid voor natuurlijke geneeskunde, is Polen de perfecte groeimogelijkheid voor medicinale cannabis in Europa.”

Het ervaren en gekwalificeerde management van Can4Med biedt uitgebreide en professionele ondersteuning van het werk van apothekers en artsen ten behoeve van patiënten, waarbij de nadruk ligt op het verzekeren van de levering van hoogwaardige gecertificeerde producten en innovatie.

Can4Med zal een verscheidenheid aan producten aanbieden, afgestemd op de behoeften van zijn contractanten en patiënten. Meer dan 90% van de apotheken in Polen staat klaar om medicinale cannabisrecepten af ​​te geven aan patiënten voor indicaties zoals pijnbestrijding, epilepsie, multiple sclerose en de bijwerkingen van chemotherapie. De Poolse artsen hebben echter de vrijheid om hun eigen oordeel te gebruiken bij het voorschrijven van cannabismedicijnen, waardoor het gebruik ervan voor de behandeling van een breed scala aan medische problemen, waaronder psychische aandoeningen zoals angst en depressie, aanzienlijk wordt uitgebreid. Naar schatting zullen meer dan 300.000 patiënten in aanmerking komen voor op cannabinoïden gebaseerde medicijnen in verschillende vormen.

Alle Can4Med-producten zijn goedgekeurd voor verkoop in Polen en vervaardigd onder GMP-voorwaarden (Good Manufacturing Practice) en zijn onderworpen aan constante kwaliteitscontrole.

Vorig jaar lieten Panaxia en Neuraxpharm weten dat ze hun strategische samenwerking uit hadden gebreid naar Polen.