Panaxia en Neuraxpharm breiden strategische samenwerking uit naar Polen

Panaxia en Neuraxpharm hebben een overeenkomst getekend voor de distributie van op medicinale cannabis gebaseerde producten in Polen.

0
Polen medicinale cannabis
- Advertentie -

Panaxia Labs Israel Ltd. (TASE:PNAX), een wereldwijd farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van geavanceerde medicinale cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit en zijn partner, Neuraxpharm, Europa’s toonaangevende farmaceutische bedrijf dat zich richt op de behandeling van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (CZS), kondigden deze week in een persbericht aan hun strategische samenwerking uit te breiden naar de Poolse markt. De bedrijven hebben een exclusieve overeenkomst getekend voor de productie, commercialisering en distributie van Panaxia’s geavanceerde medische cannabisproducten in Polen, een grote markt met een aanzienlijk groeipotentieel in Europese en wereldwijde normen, na een eerdere succesvolle samenwerking in Duitsland en Frankrijk.

Panaxia en Neuraxpharm gaan nu ook medicinale cannabis leveren aan Polen

“(…)Poolse markt wacht reikhalzend op vooruitstrevende op cannabis gebaseerde oplossingen voor duizenden patiënten(…)”

Dr. Dadi Segal, CEO van Panaxia Israel, liet weten in het persbericht: “We zijn verheugd om onze strategische samenwerking met Neuraxpharm te verdiepen en een nieuwe markt voor ons in Europa te betreden. De Poolse markt wacht reikhalzend op vooruitstrevende op cannabis gebaseerde oplossingen voor duizenden patiënten in het hele land. Deze markt heeft een substantieel groeipotentieel ten opzichte van zowel de Europese als de Wereldmarkt.”

De commerciële samenwerking tussen beide bedrijven zal worden uitgevoerd in een soortgelijk model als hun samenwerking in Duitsland: Panaxia zal verantwoordelijk zijn voor de productie van de producten, ontwikkeld onder strikte klinische normen. De producten zullen hoogwaardige oliën en geïnhaleerde extracten bevatten, die voldoen aan de Europese normen (EU-GMP). Neuraxpharm zal verantwoordelijk zijn voor de branding, distributie en marketing van de producten aan artsen, patiënten en apotheken in Polen.

Deze overeenkomst versterkt de vestiging van Panaxia en Neuraxpharm als belangrijke spelers op de Europese markt voor medicinale cannabis en zal naar verwachting uitbreiden naar andere landen.

Panaxia is het enige bedrijf in Israël met een door de EU-GMP goedgekeurde plant van de Europese Gezondheidsautoriteit, die de export van alle soorten medicinale cannabisproducten naar de meeste Europese landen mogelijk maakt.

De eerste verkoop van de producten in Polen wordt verwacht in de eerste helft van 2022, onder voorbehoud van de voltooiing en ontvangst van de wettelijke goedkeuringen en registraties van de Poolse autoriteiten voor marketing en distributie en de exportvergunningen uit Israël. Eerder dit jaar maakte het bedrijf ook bekend zijn medicinale cannabis olie te gaan exporteren in Cyprus.