Eerste vergunning medicinale cannabisextracten voor inhalatie verleent in Duitsland

Panaxia Labs Israel en Neuraxpharm ontvangen de eerste vergunning voor het distribueren van medicinale cannabisextracten voor inhalatie in Duitsland.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

Panaxia Labs Israel Ltd. (TASE:PNAX), een wereldwijd farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van geavanceerde medicinale cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit, en zijn Duitse partner, Neuraxpharm, een toonaangevend Europees farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in het centrale zenuwstelsel (CZS), kondigde gisteren de ontvangst aan in een persbericht van een eerste in zijn soort regelgevende vergunning van de Duitse autoriteiten, voor het op de markt brengen en distribueren van medicinale cannabisextracten voor inhalatie.

Panaxia Labs Israel en Neuraxpharm ontvangen eerste vergunning voor distribueren van medicinale cannabisextracten voor inhalatie in Duitsland

eerste en exclusieve bedrijf in Europa zijn dat een marketingvergunning ontvangt voor geïnhaleerde medicinale cannabisextracten

Dr. Dadi Segal, oprichter en CEO van Panaxia Israel, liet weten in het persbericht: “We zijn verheugd dat we het eerste en exclusieve bedrijf in Europa zijn dat een marketingvergunning ontvangt voor geïnhaleerde medicinale cannabisextracten. Dit is een ongekende commerciële en regelgevende prestatie en belangrijk nieuws voor patiënten in Duitsland, dat nu voor het eerst een schoon product kan consumeren. De op cannabis gebaseerde extracten bevatten alleen actieve ingrediënten, zonder bijproducten en schadelijke verbrandingsproducten, die gepaard gaan met het roken van medicinale cannabisproducten, met of zonder tabak. Het is vergelijkbaar met andere volwassen markten zoals de VS en Canada, waar het marktsegment voor inhalatie-extracten momenteel meer dan 50 procent van de markt uitmaakt en nog steeds groeit. We kijken ernaar uit om onze hoogwaardige inhalatie-extracten toegankelijk te maken voor patiënten in andere Europese landen en we zijn bezig om ze te registreren in de juiste regelgevende methoden.”

Panaxia en Neuraxpharm zullen de eerste bedrijven zijn die dit soort geavanceerde producten op de markt brengen in Europa in het algemeen en in Duitsland in het bijzonder, evenals de exclusieve bedrijven in Europa die een wettelijke vergunning hebben voor het op de markt brengen van medicinale cannabistabletten in Frankrijk, naast de vergunningen voor het in de handel brengen van medicinale cannabisoliën in Duitsland en Frankrijk. Het inhalatie-extract, dat in Duitsland op de markt zal worden gebracht onder het gezamenlijke merk Naxiva-Panaxol, wordt door Panaxia vervaardigd in overeenstemming met de EU-GMP-standaard onder strikte farmaceutische voorschriften volgens klinische kennis en methoden die door het bedrijf zijn ontwikkeld.

Geïnhaleerde medicinale cannabisextracten ongekend populair in de VS

Volgens marktonderzoeken zijn geïnhaleerde medicinale cannabisextracten het meest gevraagde en geconsumeerde medicinale cannabisproduct in de VS, en hebben ze een marktaandeel van meer dan 50% van de Amerikaanse markt voor medicinale cannabis.

proces van verdamping van geïnhaleerde extracten een gezonder proces is dan roken

Het meest kenmerkende voordeel van geïnhaleerde cannabisextracten is dat het een schoner medisch cannabisproduct is, alleen actieve ingrediënten bevat, zonder was en chlorofyl in rokende bloeiwijzen. Bovendien is bekend dat het proces van verdamping van geïnhaleerde extracten een gezonder proces is dan roken, omdat het geen verbranding vereist en geen rook produceert, en er bijgevolg geen sprake is van het vrijkomen en inademen in de longen van schadelijke stoffen die tijdens de verbranding worden gevormd processen.

De marketingvergunning stelt Neuraxpharm, de strategische partner van Panaxia, in staat om de producten te importeren, te distribueren naar apotheken en op de markt te brengen aan artsen die gekwalificeerd zijn om recepten voor medicinale cannabisproducten uit te geven aan patiënten voor verschillende medische indicaties. Naast de reeks producten die momenteel zijn goedgekeurd voor marketing, als onderdeel van de strategische samenwerking met Neuraxpharm, zullen in de nabije toekomst aanvragen worden ingediend voor registratie en marketing van andere geavanceerde producten die door Panaxia zijn ontwikkeld, waaronder capsules en andere producten.

Panaxia is het enige bedrijf in Israël met een door de EU-GMP goedgekeurde faciliteit van een Europese gezondheidsautoriteit, die de export van alle soorten medicinale cannabisproducten naar de meeste Europese landen mogelijk maakt. Zo levert het bijvoorbeeld al aan Cyprus.

Panaxia is daarnaast te vinden op de TA-Cannabis Index te vinden op de beurs van Tel Aviv onder ticker (TASE:PNAX) en was eerder al verkozen om net zoals Neuraxpharm te leveren voor het experiment met medicinale cannabis in Frankrijk.

Cannabisextracten vallen onder harddrugs in Nederland

In Nederland worden cannabisextracten voor inhalatie, hasjolie, gezien als harddrugs en liggen niet in de coffeeshop. Met alle reeds opgenoemde redenen hierboven in het achterhoofd, publiceerden we al eens een pleidooi voor de regulering van alle vormen van hasjolie (concentraten) om de volksgezondheid te bevorderen.