Cyprus gaat medicinale cannabis olie importeren uit Israël

De regering van Cyprus heeft het het Israëlische bedrijf Panaxia geselecteerd voor de import van medicinale cannabis olie.

0
Cyprus medicinale cannabis olie importeren Israël Panaxia
- Advertentie -

Panaxia Labs Israel Ltd, Israëls grootste fabrikant van medicinale cannabisproducten, kondigde deze week aan in een persbericht dat het door de regering van Cyprus is geselecteerd om medicinale cannabis olie te leveren die het heeft ontwikkeld onder het Panaxir-merk voor patiënten in het land.

De regering van Cyprus selecteert het Israëlische bedrijf Panaxia voor import medicinale cannabis olie

In de afgelopen maanden waren er gesprekken tussen de regering van Cyprus en Panaxia en gisteren kreeg het bedrijf de definitieve goedkeuring voor een bestelling en invoervergunningen voor de producten. Als onderdeel van de overeenkomst zal Panaxia in eerste instantie twee soorten medicinale cannabisolie exporteren in verschillende concentraties van zijn premiumlijn, die worden geproduceerd volgens de EU-GMP-vereisten en volgens strikte farmaceutische normen. In de toekomst wordt gekeken naar uitbreiding van het assortiment.

“We zijn er trots op samen te werken met onze buurman(…)”

Dr. Dadi Segal, CEO van Panaxia Global, liet weten in het persbericht: “We zijn er trots op samen te werken met onze buurman, de regering van Cyprus, die ons heeft geselecteerd om medicinale cannabisproducten te leveren aan patiënten in het hele land. Dit is een uitstekende prestatie voor ons, omdat het een echte uiting van vertrouwen is door een Europese regering die Panaxia-producten kiest voor de behandeling van haar burgers. De goodwill die we krijgen van dit soort deals zal deuren openen in andere landen en zal de penetratie van nieuwe markten vergemakkelijken.”

Medicinale cannabis op Cyprus

De verordeningen inzake verdovende middelen en psychotrope stoffen (farmaceutische cannabis) zijn op 6 maart 2019 in Cyprus goedgekeurd, maar zijn nog niet geïmplementeerd. Sinds 2016, en in overeenstemming met de huidige wetgeving, staat de regering van Cyprus het gebruik van cannabis voor medische doeleinden toe en staat het patiënten toe om medicinale cannabisproducten rechtstreeks bij apotheken te kopen, op vertoon van een doktersrecept, na goedkeuring door de minister van Volksgezondheid. De belangrijkste indicatie waarvoor medicinale cannabis op Cyprus wordt voorgeschreven, is terminale kanker.