Coffeeshop ‘t Klavertje in Amersfoort drie weken gesloten na vondst voorraad en contant geld

Coffeeshop 't Klavertje in Amersfoort tijdelijk gesloten voor drie weken na vondst cannabis en contant geld in bovenliggende restaurant.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Bij een uitgebreide controle van coffeeshop ‘t Klavertje en het leegstaande restaurant erboven aan de Amersfoortsestraat in Amersfoort, hebben de autoriteiten op donderdag een aanzienlijke hoeveelheid cannabis en contant geld aangetroffen. Twee verdachten zijn gearresteerd in verband met de zaak. Naar aanleiding van deze vondst heeft de burgemeester besloten om de panden per direct voor een periode van drie weken te sluiten.

Integrale controle onthult grote hoeveelheid cannabis en contant geld in ‘t Klavertje

Aanleiding van de controle, die werd uitgevoerd door de gemeente en de politie, waren diverse signalen over mogelijke misstanden in het betreffende pand. Coffeeshop ‘t Klavertje bevindt zich in de kelder van het pand aan de Amersfoortsestraat, terwijl de begane grond sinds 2011 leegstaat. Uit een eerdere controle van de vergunning bleek dat beide panden met elkaar verbonden zijn, zowel fysiek met een doorgang als met een gezamenlijk alarmsysteem. Vanwege vermoedens van onjuist gebruik zijn beide panden onderworpen aan een controle. Hierbij werd tevens gecontroleerd of de coffeeshop zich hield aan de voorwaarden van de gedoogbeschikking.

Helaas bleek dit niet het geval te zijn. Tijdens de doorzoeking van het pand stuitten de politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op een grote hoeveelheid cannabis en contant geld. Het politieonderzoek werd op vrijdag 23 juni voortgezet. Gedurende de nacht werd het pand bewaakt door de politie.

Burgemeester Lucas Bolsius heeft op donderdagavond besloten om het pand voor minimaal drie weken te sluiten. Hij verklaarde: “De handel, het gebruik en de aanwezigheid van aanzienlijke hoeveelheden drugs en geld in het pand brengen onveiligheid, criminaliteit en ondermijning met zich mee. Naast onze eigen vermoedens op basis van warmtemetingen en de vergunningcontrole, waren er ook meldingen van overlast uit de buurt. Met een grondig politieonderzoek en tijdelijke sluiting van ‘t Klavertje willen we de rust in de buurt herstellen. Signalen van ondermijning nemen we altijd serieus.”

Momenteel wordt onderzocht of de vergunning van ‘t Klavertje kan worden ingetrokken als gevolg van de ontdekking van ongeoorloofde activiteiten in het pand. De autoriteiten zullen verder onderzoek doen naar de zaak en gepaste maatregelen treffen om de veiligheid en de integriteit van de omgeving te waarborgen.