Coffeeshop The Zoo in Zutphen voor onbepaalde tijd gesloten na vondst voorraad

Vondst voorraad coffeeshop The Zoo in Zutphen na integrale controle in Laarstraat zorgt voor sluiting door burgemeester Wimar Jaeger.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Burgemeester Wimar Jaeger van de gemeente Zutphen heeft afgelopen vrijdag coffeeshop The Zoo gesloten na de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid handelswaar tijdens een integrale controle in de omgeving van de Laarstraat. Het is nog onbekend hoelang de sluiting zal duren.

Update, 5 juli 2023: Coffeeshop The Zoo in Zutphen blijft een maand dicht door te veel voorraad

Coffeeshop The Zoo voor onbepaalde tijd gesloten door burgemeester

Het pand van de coffeeshop is inmiddels verzegeld en duidelijk gemarkeerd als gesloten. Betreding van het pand is verboden.

“(…)Er waren eerder al signalen dat er iets niet pluis was(…)”

Burgemeester Jaeger verklaarde: “Juist een coffeeshop moet zich aan de gemaakte afspraken houden. Deze afspraken zijn er niet voor niets. Er waren eerder al signalen dat er iets niet pluis was. Wanneer een coffeeshop zoveel drugs in bezit heeft dat het onmogelijk als voorraad voor eigen gebruik kan worden beschouwd, is de grens overschreden. Ik tolereer geen illegale activiteiten en handel in en rondom coffeeshops. Drugshandel vormt een probleem in Zutphen en ondermijnt de veiligheid van de buurt en onze inwoners. De bestrijding van drugscriminaliteit is een belangrijke prioriteit in Zutphen. Ik roep dan ook iedereen op om verdachte situaties te melden bij de politie.”

Hoelang de coffeeshop gesloten zal blijven, is momenteel nog niet bekend. De autoriteiten zullen verder onderzoek doen en passende maatregelen nemen op basis van de bevindingen.

Zutphen is overigens een van de 7 zogenaamde controle gemeenten van het Experiment gesloten coffeeshopketen.