Coffeeshop The Zoo in Zutphen blijft een maand dicht door te veel voorraad

Coffeeshop The Zoo in Zutphen was eerder voor onbepaalde tijd gesloten na de vondst van te veel voorraad en moet nu een maand dicht blijven.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Burgemeester Wimar Jaeger van Zutphen heeft besloten dat coffeeshop The Zoo in de Laarstraat voor ten minste een maand gesloten blijft, nadat vorige week al bekend werd dat de shop voor onbepaalde tijd gesloten was. De reden voor de sluiting is de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid voorraad in de coffeeshop. De burgemeester merkte op dat er mensen in en uit liepen met grote tassen, wat aanleiding gaf tot verdere onderzoeken.

Sluiting van coffeeshop The Zoo ‘om handel te doorbreken’

Burgemeester Jaeger heeft aangegeven dat de sluiting van coffeeshop The Zoo ‘niet alleen dient als straf, maar ook als maatregel om de aanloop van handel te stoppen’.

‘Handelaren bezoeken doorgaans een keer per maand een coffeeshop, en met de tijdelijke sluiting worden ze geconfronteerd met gesloten deuren.’

Langdurige signalen van overtredingen leiden tot integrale controle

Er waren al geruime tijd signalen dat de regels niet werden nageleefd bij coffeeshop The Zoo.

Burgemeester Jaeger verklaarde dat inwoners meldingen hadden gemaakt van verdachte activiteiten, zoals mensen die met grote tassen in en uit de coffeeshop liepen.

De gemeente voerde vorige week een integrale controle uit, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid drugs werd aangetroffen.

Onderzoek naar eigenaar en mogelijke strafrechterlijke procedure

Burgemeester Jaeger noemde de aangetroffen voorraad in coffeeshop The Zoo “extreem groot”. Hoeveel precies, is echter niet duidelijk uit de berichtgeving.


Hoewel dezelfde eigenaar ook coffeeshop Plein48 in de Vaaltstraat bezit, blijven de deuren daar open. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van andere personen en er zal een strafrechterlijke procedure volgen.

De eigenaar van coffeeshop The Zoo was niet beschikbaar voor commentaar volgens De Stentor.

Zutphen is overigens een van de 7 zogenaamde controle gemeenten van het Experiment gesloten coffeeshopketen.