Skittles producent Wrigley schikt met Zkittlez breeder Terphogz over handelsmerk

Zkittlez breeder Terphogz is akkoord gegaan met een permanente gerechtelijke bevel om Skittles-gerelateerde termen niet te gebruiken voor de verkoop van cannabisproducten.

0
skittles mars wrigley canada wiet winkels
Via Wikimedia Commons door PiccoloNamek
- Advertentie -

Terphogz LLC heeft ingestemd met een permanente gerechtelijke bevel waarin het ermee akkoord gaat om geen gebruik meer te maken van de termen Skittles, Zkittlez of vergelijkbare termen voor de verkoop van cannabisgerelateerde producten berichtte Reuters gisteren. Dit is het gevolg van een rechtszaak waarin Wrigley, de producent van de kleurrijke fruitige Skittles-snoepjes, Terphogz beschuldigde van merkinbreuk.

Terphogz LLC gaat akkoord met permanente gerechtelijke bevel

Terphogz stopt met het gebruik van slogans zoals “Taste the Z Train” en “Taste the Strain Bro,” die Wrigley te vergelijkbaar vond met Skittles’ langlopende slogan “Taste the Rainbow.”

Daarnaast heeft Terphogz ingestemd met het opgeven van de domeinnaam zkittlez.com, hoewel het de letter “Z” mag blijven gebruiken als er geen sprake is van verwarring.

De voorgestelde schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechtbank. Advocaten van zowel Wrigley als Terphogz hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Wrigley beschuldigt Terphogz van merkinbreuk en reputatieschade

Wrigley, een in Chicago gevestigde dochteronderneming van het privébedrijf Mars Wrigley, beweerde dat Terphogz bijna 50 jaar aan goodwill die was opgebouwd door het Skittles-merk, heeft ondermijnd met zijn “ongebonden gebruik” van Skittles-merken om cannabis, drugparafernalia en andere producten te verkopen, waarvan sommige ook een regenboogthema droegen.

De aankondiging van de rechtszaak werd gedaan twee jaar geleden in mei 2021, gevolgd door een reactie van de breeder. In november 2021 verwierp een rechter het verzoek van Terphogz om de zaak te seponeren.

Terphogz, gevestigd in Mendocino, Californië, beweerde dat het zelf geen cannabis verkocht, maar zijn intellectuele eigendomsrechten in licentie gaf aan andere bedrijven die legaal cannabis verkochten, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Wrigley heeft ook rechtszaken aangespannen waarin merkinbreuk werd beweerd met betrekking tot andere merken, waaronder Life Savers en Starburst.

De zaak wordt behandeld onder de naam Wm Wrigley Jr Co v Terphogz LLC, U.S. District Court, Northern District of Illinois, zaaknummer 21-02357.