Coffeeshopbond PCN openbaart plannen Landelijk Keurmerk Coffeeshops

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van afgelopen woensdag werden de plannen verder toegelicht door een presentatie van Gerlof Roubos van Keurmerkspecialisten.

0
Presentatie keurmerkspecialisten Gerlof Roubos landelijk keurmerk coffeeshops PCN nieuwejaarsbijeenkomst
- Advertentie -

Afgelopen week bracht het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) naar buiten door middel van een persbericht dat het werkt aan een Landelijk Keurmerk Coffeeshops. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van afgelopen woensdag werden de plannen verder toegelicht door een presentatie van Gerlof Roubos van Keurmerkspecialisten.

PCN neemt initiatief voor Landelijk Keurmerk Coffeeshops

Het PCN neemt daarmee initiatief om een keurmerk voor coffeeshops te laten ontwikkelen. Daarbij wil PCN alle coffeeshops in Nederland in de gelegenheid stellen zich te laten toetsen op de kwaliteitseisen van dit keurmerk. Gecertificeerde coffeeshops zullen opgenomen worden in een openbaar register. Het keurmerk moet bijdragen aan de professionalisering en transparantie van de sector.

“Een keurmerk is een logische stap in de professionalisering van onze sector”

“Een keurmerk is een logische stap in de professionalisering van onze sector” aldus Hein Schafrat in het persbericht, woordvoerder van het bestuur van PCN. “Op transparante wijze willen wij als PCN laten zien dat onze leden een betrouwbare partner zijn. Niet alleen zijn zij een betrouwbare partner voor klanten van hun coffeeshops waar kwaliteit geleverd wordt en waar uiteraard ook op het gebied van informatie en preventie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Onze leden zijn eveneens een betrouwbare partner voor de bestuurders van gemeenten waarin hun shops gevestigd zijn. Maar ook voor de buurt waarin de shops van onze leden gevestigd zijn nemen zij hun verantwoordelijkheid. De kwaliteit van de coffeeshops willen wij laten zien door ze onafhankelijk te laten toetsen op een groot aantal diverse kwaliteitscriteria”.

“Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden en deze stemmen ons positief, wij
bouwen aan het keurmerk”

“Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden en deze stemmen ons positief, wij bouwen aan het keurmerk”, aldus Gerlof Roubos van Keurmerkspecialisten in het persbericht, dat opdracht heeft gekregen van PCN om te komen tot een landelijk coffeeshop keurmerk. “Met onze expertise op het gebied van keurmerken zijn wij ervan overtuigd samen met PCN een goed keurmerk te ontwikkelen dat bijdraagt aan een professionele en volwassen branche”.

In Haarlem is er overigens al een keurmerk voor de coffeeshops, dat in 2013 werd geïntroduceerd. Naast een aantal kritische vragen uit het publiek tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, werd er namelijk ook gerefereerd naar het Haarlems keurmerk en de voordelen daarvan.