Argentinië opent agentschap om nieuwe cannabisindustrie te promoten

"Dit opent de deur voor Argentinië om een nieuwe weg in te slaan op het gebied van industriële export, op basis van de enorme wereldwijde vraag", zei de minister van Economie Sergio Massa.

0
Argentinië cannabis olie medicinale thuisteelt cannabis cbd olie
- Advertentie -

Eerder deze week maakte Reuters bekend dat de Argentijnse regering een nieuw agentschap leven in heeft geblazen dat de opkomende cannabisindustrie moet promoten, waarvan de ministers hopen dat het nieuwe banen en export zal creëren die nieuwe inkomsten genereren voor het land.

Nationale hennep- en cannabisbureau ARICCAME geopend in Argentinië

“Dit opent de deur voor Argentinië om een nieuwe weg in te slaan op het gebied van industriële export, op basis van de enorme wereldwijde vraag”, zei de minister van Economie Sergio Massa tijdens een conferentie die het nationale hennep- en cannabisbureau, ARICCAME, lanceerde aldus Reuters.

“Dit opent de deur voor Argentinië om een nieuwe weg in te slaan op het gebied van industriële export, op basis van de enorme wereldwijde vraag”

“Dit alles moet worden omgevormd tot een industrie die werk genereert, die export genereert voor Argentinië en die waarde genereert.”

Massa zei dat het bureau vanaf donderdag zou beginnen met het regulariseren van programma’s en het coördineren met verschillende provincies en industriële sectoren, eraan toevoegend dat Argentinië al rekende op de vraag naar projecten die verband houden met de agro-industriële sector.

Francisco Echarren, die het bureau zal leiden, zei dat de industrie duizenden nieuwe banen kan opleveren, evenals technologische ontwikkelingen en nieuwe producten voor de export.

“We staan voor een enorme uitdaging”, zei hij, “niet alleen om een nieuwe industrie op de been te krijgen, maar ook om miljoenen Argentijnen toegang te geven tot producten die de levenskwaliteit verbeteren.”

Argentinië legaliseerde cannabisolie voor medicinaal gebruik in 2017, waardoor de federale overheid cannabis kon kweken voor onderzoek en therapeutische doeleinden.

In 2020 stond Argentinië mensen toe om thuis cannabis te kweken voor medicinaal gebruik. Het decreet stond apotheken ook toe om producten te verkopen die zijn afgeleid van cannabis, en beval verzekeraars om medicijnen op basis van cannabis te dekken voor patiënten met een recept.

In mei vorig jaar werd een wet goedgekeurd die een regelgevend kader zou creëren voor publieke en private investeringen in de productie van cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit.