Colombiaanse oud-minister van Financiën treedt toe tot directie Khiron

Khiron Life Sciences Corp. benoemde vandaag de Colombiaanse oud-minister van Financiën Juan Carlos Echeverry tot lid van de Raad van Bestuur.

0
Colombiaanse oud-minister van Financiën directie Khiron Colombia Juan Carlos Echeverry
- Advertentie -

Khiron Life Sciences Corp. kondigde vandaag aan in een persbericht dat Juan Carlos Echeverry met onmiddellijke ingang is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de Vennootschap. Echeverry heeft uitgebreide zakelijke, academische en macro-economische ervaring en was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in Colombia en van 2015 tot 2017 CEO en president van Ecopetrol.

Reactie CEO Alvaro Torres, CEO en directeur Khiron

“We zijn zeer verheugd Juan Carlos Echeverry als onafhankelijk bestuurder te verwelkomen in onze Raad van Bestuur. Zijn uitzonderlijke economische ervaring en begrip van de cannabisindustrie in Latijns-Amerika zullen van onschatbare waarde zijn terwijl we onze verkoopstrategie in Latijns-Amerika en wereldwijde markten blijven uitvoeren,” laat Alvaro Torres weten in het persbericht, CEO en directeur van Khiron.

Over Juan Carlos Echeverry

Juan Carlos Echeverry is een Colombiaanse econoom en een erkend pleitbezorger voor medicinale cannabis als economische katalysator voor de regio. Echeverry was van 2000 tot 2002 minister van Economische Planning van Colombia en was de vertegenwoordiger voor Colombia bij de Inter-American Development Bank.

Juan Carlos Echeverry is een Colombiaanse econoom en een erkend pleitbezorger voor medicinale cannabis als economische katalysator voor de regio

Van 2015 tot 2017 was de Echeverry CEO en president van Ecopetrol, de grootste onderneming van Colombia en de vierde grootste Latijns-Amerikaanse olie- en gasproducent in de Fortune Global 500. Nadat hij het bedrijf door een periode van hoge volatiliteit had geleid, wordt Echeverry gecrediteerd voor het bereiken van efficiëntieverbeteringen in kosten en productie, terwijl productie, reserves en internationale partnerschappen worden ontwikkeld.

Echeverry is een van de oprichters van EConcept, een in Bogotá gevestigd adviesbureau, en partner van Global Source, een in New York gevestigd adviesbureau met aanwezigheid in 21 opkomende economieën, en een voormalig decaan economie aan de Universidad de los Andes (Bogotá). Hij was ook een voormalig gasthoogleraar aan de IE Business School in Madrid, Spanje, en aan Georgetown University in Washington DC. Echeverry heeft een Ph.D. in economie van de New York University, een diploma van het Kiel Institute of World Economics en een B.A. in economie aan de Universidad de los Andes.

Reactie Colombiaanse oud-minister van Financiën Juan Carlos Echeverry

Medicinale cannabis biedt een opmerkelijke kans voor Colombia. Wereldmarkten breiden zich uit en Colombia heeft productie-, R & D- en exportcapaciteiten die een potentieel van miljarden dollars opleveren voor dit land. Alvaro en het Khiron-team hebben bewezen leiders te zijn bij het opzetten van de Colombiaanse markt en ik kijk ernaar uit om als bestuurslid deel te nemen aan hun voortdurende wereldwijde groei”, aldus de reactie van Echeverry in het persbericht.