Cannabis Industrie Nieuwsbrief #12

De twaalfde cannabisindustrie.nl nieuwsbrief met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #12

Grootste nieuws

Het is een spannende week voor de nog 39 overgebleven wietexperiment initiatieven die meedingen naar een van de tien plaatsen voor kwekers in het wietexperiment. De wietproef kanditaten gaan loten aanstaande donderdag 3 december.

Ook zal het Amerikaanse Congres eind deze week stemmen over cannabis legalisatie.

En de VN gaat stemmen tussen woensdag 2 en vrijdag 4 december over de aanbevelingen van de WHO om cannabis een andere status te geven. 193 NGO’s dienden gezamenlijk een statement in bij VN om de stemming te bevorderen, waaronder 10 Nederlandse NGO’s.

Daarnaast zal naar verwachting het Congres, de Tweede Kamer van Mexico, de cannabis legalisatie aannemen in december en daarmee cannabis legaliseren.

Analyses

Er is minder jeugd in verslavingszorg na legalisatie in Amerikaanse staten, maakte het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bekekend.

De cannabis aandelen, de cannabis gerelateerde bedrijven op de beurs, stegen allemaal na het groene licht voor de machtsoverdracht aan Biden en dus maakten we een analyse.

Columns

Stem je met een groen hart en dus voor een beter cannabisbeleid, kan je niet gaan voor de beste maar de ‘minst slechte’ politieke partij tijdens de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen beargumenteerde ik in een column/analyse.

En Jan van Piekeren stelt voor in een column om als coffeeshops de voedselbanken te steunen.

Podcasts

Twee podcasts zijn verschenen. Podcast #18 met Rens Hoppenbrouwers en Podcast #19 met Marijana Cortan.

Rens Hoppenbrouwers is voormalig budtender bij coffeeshop Toermalijn in Tilburg, medeoprichter van de HomeGrown Cup, GROWLANDS, de High Tea Potcast en wietproef aspirant Vertice Industries.

Marijana Cortan lanceerde met ingang van 13 oktober 2020 de CoffeeshopGiftcard: een cadeaukaart in de vorm van een creditcard, te besteden bij aangesloten coffeeshops in heel Nederland.

Cannabis Industrie Awards

Vandaag is ook de stemming voor de Ondernemer van het Jaar 2020 en de Coffeeshop van het Jaar 2020 gesloten. De winnaars worden respectievelijk 5 en 12 december bekend gemaakt op de website.

Veel lees en luister plezier!