Conservatieve Alabama legaliseert zeer beperkt medicinale cannabis

De nieuwe wetgeving in Alabama is een van de meest restrictieve medicinale cannabis wetten van de Verenigde Staten.

0
Alabama medicinale cannabis
Foto via het kantoor van de gouverneur
- Advertentie -

Ook het conservatieve Alabama is voorzichting om. Eerder deze week tekende de Republikeinse gouverneur medicinale cannabis wetgeving.

Vrij vertaald gaf ze als reactie op Twitter: “Ik heb SB 46 ondertekend met betrekking tot medicinale cannabis. Ik wil senator Tim Melson en vertegenwoordiger Mike Ball bedanken voor hun harde werk de afgelopen jaren en hun toewijding om hieraan te blijven werken om ervoor te zorgen dat we een productieve, veilige en verantwoordelijke operatie hebben in Alabama.”

Alabama’s Senaatswet 46 is een van de meest restrictieve medicinale cannabis wetten van het land

Senaatswet 46 staat geregistreerde patiënten toe om tot “70 dagelijkse doseringen” medicinale cannabis in één keer te bezitten, met een maximale dosis van 50 milligram per dosis. Patiënten mogen geen toegang krijgen tot cannabis toppen of edibles. Maar wel in de vorm van “tabletten, capsules, tincturen of gelblokjes voor oraal gebruik; gels, oliën of crèmes voor plaatselijk gebruik, of zetpillen, pleisters voor transdermaal gebruik, vernevelaars of vloeistoffen of oliën voor gebruik in een inhalator.” Bijna geen enkele andere staat legt vergelijkbare beperkingen op overigens.

Bijna geen enkele andere staat legt vergelijkbare beperkingen op

In aanmerking komende patiënten moeten worden gediagnosticeerd met een van de 15 in aanmerking komende aandoeningen, waaronder chronische pijn, epilepsie, depressie en multiple sclerose. Volgens de wet zouden medicinale cannabisproducten geen eerste optie moeten zijn voor patiënten, aangezien artsen alleen aanbevelingen zouden kunnen doen “nadat uit documentatie blijkt dat conventionele medische behandeling of therapie heeft gefaald.” Patiënten onder de 18 moeten beperkt blijven tot producten met een laag THC-gehalte.

Het wetsvoorstel omvat ook een belasting van negen procent op de verkoop van medicinale cannabis. Vergunningen zullen naar verwachting in de herfst van 2022 pas beschikbaar zijn. De legalisatie treedt daarnaast onmiddellijk in werking.

“Deze maatregel is een belangrijke eerste stap voor Alabama(…)”

In een reactie op de ondertekening van het wetsvoorstel zei Carly Wolf, Manager Staatsbeleid van NORML: “Deze maatregel is een belangrijke eerste stap voor Alabama. Zoals geschreven, is dit programma beperkt in zijn vermogen om voldoende tegemoet te komen aan de reële behoeften van patiënten – van wie velen maximaal profiteren van het verdampen of roken van toppen in plaats van orale formuleringen, die vaak veel langzamer werken en meer variabel zijn in hun effecten. Bovendien verwerpen we het idee dat cannabis een ‘laatste redmiddel’ zou moeten zijn. Dat gezegd hebbende, begint deze wet het proces om voor het eerst een veilige, legale en consistente bron van medicijnen te bieden in Alabama. In de komende maanden en jaren verwachten we en hopen we dat wetgevers deze toegang zullen blijven uitbreiden op een manier waarbij het belang van de patiënt voorop staat.”

Cannabis Industrie Awards 2023