Hexo Corp (NYSE:HEXO) neemt 48North Cannabis Corp over voor $50 miljoen

Ook kondigde Hexo Corp. deze week in een persbericht aan dat het een kweekfaciliteit in Colorado gaat beginnen.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

Gisteren maakte Hexo Corp (NYSE:HEXO) bekend in een persbericht dat het een overname heeft voltooid van 48North Cannabis Corp voor $50 miljoen.

CEO’s van Hexo Corp en 48North Cannabis Corp reageren

“Terwijl we onze weg vervolgen naar het bereiken van een top twee positie in Canada op het gebied van verkoop voor volwassenen, kijken we ernaar uit om het 48North-team te verwelkomen in de HEXO-familie,” zei Sebastien St-Louis in het persbericht, CEO en mede-oprichter van HEXO Corp.

“(…)We verwachten dat de deal tot $ 12 miljoen aan positieve synergieën kan opleveren binnen een jaar(…)”

“48North’s innovatieve productportfolio vormt een aanvulling op de bestaande merken van HEXO die, in combinatie met hun extra marktpenetratie, de positie van HEXO op de Canadese markt verder zullen versterken. We verwachten dat de deal tot $ 12 miljoen aan positieve synergieën kan opleveren binnen een jaar na de sluiting en idealiter gepositioneerd HEXO om onze nationale en internationale groeistrategie voort te zetten.”

“48North is altijd een door het merk geleide, consumentgerichte gelicentieerde cannabisproducent geweest met een missie om een ​​uitgebreid portfolio van kwalitatief hoogstaande, redelijk geprijsde producten in het hele land aan te bieden”, aldus Charles Vennat in het persbericht, CEO van 48North.

“(…)zinvolle synergieën en een sterkere financiële positie met meer flexibiliteit(…)”

“48North is van mening dat de combinatie zinvolle synergieën en een sterkere financiële positie met meer flexibiliteit moet opleveren, en het gecombineerde bedrijf moet positioneren om op nationale basis aan de groeiende vraag van de consument te voldoen. Ik geloof dat deze transactie gunstig is voor onze aandeelhouders, klanten, partners en andere belanghebbenden. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met HEXO om deze transactie af te ronden.”

Ook kondigde Hexo Corp. deze week in een persbericht aan dat het een kweekfaciliteit in Colorado (VS) gaat beginnen.

Transactie hoogtepunten

  • Versterkt de positie van HEXO als leider op de Canadese (recreatieve) markt voor volwassenen: uitgaande van de voltooiing van de transactie en de eerder aangekondigde overname van Zenabis Global Inc., die naar verwachting op 1 juni 2021 zal worden afgerond, zou de gecombineerde organisatie tot de toonaangevende erkende producenten behoren in termen van gecombineerde Canadese recreatieve verkoop, op basis van hun meest recente financiële overzichten en resultaten.
  • Diversifieert het productportfolio: de toevoeging van 48North’s innovatieve productaanbod, inclusief actuele producten, badproducten en intimiteitsproducten, biedt een sterke basis voor potentiële toekomstige CPG-partnerschappen in de VS, Canada en internationaal.
  • Biedt aanvullende synergieën: HEXO schat dat, uitgaande van de voltooiing van de transactie, het binnen een jaar na afsluiting jaarlijkse synergieën van maximaal $ 12 miljoen kan realiseren door kosten van goederenverminderingen, extra capaciteitsbenutting in HEXO’s Belleville Center of Excellence administratieve besparingen, die, indien gerealiseerd, HEXO in staat zouden moeten stellen om zijn weg naar positieve inkomsten voort te zetten.
  • Biedt 48North-aandeelhouders toegang om deel te nemen aan de toekomst van HEXO: de 48North-aandeelhouders zullen gewone aandelen HEXO ontvangen na afsluiting van de transactie, samen met toegang tot HEXO’s expertise op het gebied van productie, operationele uitmuntendheid en de Powered by HEXO®-oplossing. 48North aandeelhouders zullen ook profiteren van HEXO’s brede distributienetwerken voor volwassenen en toekomstige groei in Canada, de VS en internationaal.
Cannabis Industrie Awards 2023