Conservatieve Louisiana decriminaliseerd cannabis tot 14 gram

Tot 14 gram zal je in Louisiana niet meer naar de gevangenis gaan, maar kom je met 100 dollar boete er nog goed mee weg.

0
louisiana decriminalisatie cannabis
Via Twitter

Afgelopen dinsdag ondertekende de gouverneur van de conservatieve, zuidelijke staat Louisiana wetgeving waarmee cannabis is gedecriminaliseerd tot 14 gram. Een eerste, maar grote stap naar verbetering voor wetgeving in Louisiana.

In bovenstaand statement schrijft de gouverneur Edwards vrij vertaald het volgende:

“Ik heb HB 652 ondertekend, dat in tegenstelling tot het verhaal dat in de pers en elders is ontwikkeld, het bezit van kleine hoeveelheden cannabis, 14 gram of minder, niet decriminaliseert. In plaats daarvan zal iedereen die voor deze misdaad is veroordeeld nu worden onderworpen aan een maximumstraf van $ 100 in plaats van te worden blootgesteld aan een gevangenis. Dit is geen beslissing die ik lichtvaardig heb genomen. Naast het zorgvuldig bestuderen van het wetsvoorstel, ben ik er ook van overtuigd dat de staat Louisiana geen mensen meer mag opsluiten voor kleine juridische overtredingen, met name die welke in veel staten legaal zijn, die levens kunnen ruïneren en gezinnen kunnen verwoesten, en de belastingbetaler veel geld kunnen kosten. Deze maatregel heeft de wetgevende macht van Louisiana aangenomen met tweeledige steun na een stevige discussie over de tol van overmatige opsluiting van ons volk en onze staat. Het nemen van deze actie is een nieuwe stap voorwaarts voor de hervormingsinspanningen van Louisiana op het gebied van strafrecht.”

Heel voorzichtig dus nog voor een Democratische gouverneur. Maar voor de cannabis consumenten aldaar wel belangrijk. Alhoewel de gouverneur ook zelf zegt dat het geen volledige decriminalisatie is, als je het al zo kan noemen. Tot 14 gram zal je in Louisiana niet meer naar de gevangenis gaan, maar kom je met 100 dollar boete er nog goed mee weg.