Coronamaatregelen: geen 1,5 meter, vaste zitplaats, meer in coffeeshops

Geen 1,5 meter, vaste zitplaats of mondkapje meer nodig vanaf 18 februari, maar wel nog even een coronatoegangsbewijs (3G) nodig voor het horecagedeelte van de coffeeshops. Vanaf 25 februari vervalt ook het coronatoegangsbewijs.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Vanaf aanstaande vrijdag 18 februari zal het niet nodig meer zijn om 1,5 meter, een vaste zitplaats en een mondkapje te dragen (dat gold nu nog tijdens het lopen) in het horeca gedeelte van de coffeeshop. Uiteraard gelden de nieuwe coronamaatregelen ook voor het afhalen.

Geen 1,5 meter, vaste zitplaats of mondkapje meer nodig in coffeeshops

Ook zijn met de vandaag aangekondigde coronamaatregelen de openingstijden van het horecagedeelte van de coffeeshops opgerekt tot 01.00 uur. Wel moet er nog steeds het coronatoegangsbewijs (coronapas ook wel genoemd in de volksmond) worden getoond aan de deur (oftewel 3G) bij toegang tot het horecagedeelte, zo valt op te maken uit de berichtgeving op rijksoverheid.nl.

Verder wordt in het algemeen de verplichte isolatie na besmetting verkort van zeven naar vijf dagen. Mensen moeten dan wel 24 uur geen klachten meer hebben.

Wel blijven een aantal basisadviezen van kracht zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten.

Verdere versoeplingen van de coronamaatregelen op 25 februari

Ook zijn alvast verdere versoepelingen aangekondigd.

Vanaf 25 februari zal de horeca weer toegankelijk zijn zoals we voor de pandemie zijn gewend bericht de Rijksoverheid, namelijk zonder het controleren van het coronatoegangsbewijs. Zo ook het horecagedeelte van de coffeeshops.

Daarmee zal er (voorlopig) een einde komen aan de coronamaatregelen voor de coffeeshops.