Versoepeling medicinale cannabis wetgeving New York ingegaan

Een jaar geleden legaliseerde de staat New York cannabis, coffeeshops en thuisteelt. Maar keurde ook medicinale cannabis versoepelingen goed.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Bijna een jaar geleden alweer legaliseerde de Amerikaanse staat New York cannabis, coffeeshops en thuisteelt. Daarmee zijn ook versoepelingen voor medicinale cannabis ingegaan, die sinds afgelopen 24 januari van kracht zijn bericht het Office of Cannabis Management. Hierdoor kunnen artsen en andere medici medicinale cannabis voorschrijven voor elke aandoening als ze denken dat deze met cannabis kan worden behandeld.

Legalisatie van cannabis in New York versoepelde ook het medicinale cannabisprogramma

Het Office of Cannabis Management (OCM) heeft ook permanent afgezien van de aanvraagkosten van $ 50 voor patiënten, het type beoefenaars dat cannabis kan aanbevelen uitgebreid en de verkoop van toppen toegestaan ​​​​naast verschillende andere verbeteringen. Het OCM heeft ook de regelgeving voor persoonlijke teelt opgesteld, die voor de zomer moet zijn aangenomen.

Deze enorme uitbreiding van het programma is te danken aan de goedkeuring van de wet op de recreatieve legalisering van cannabis door de staat, de Marijuana Regulation and Taxation Act (MRTA), die op 31 maart 2021 in de wet is ondertekend.

“(…)legden de medische beslissingen terug in de handen van de beoefenaars(…)”

De New Yorkse arts Brian Kessler is verheugd om deze verandering te zien. “Het OCM heeft het juiste gedaan voor de mensen in New York”, zei Kessler in een persbericht. “Ze legden de medische beslissingen terug in de handen van de beoefenaars, waar ze thuishoren. New Yorkse zorgverleners waren diep gefrustreerd omdat we in een hokje waren gestopt om patiënten af ​​te wijzen die in aanmerking zouden moeten komen voor medische cannabis, simpelweg omdat ze niet de juiste soort ziekte hadden. Dit is een enorme vooruitgang.”

De verbeteringen zullen naar verwachting een grote stijging van het aantal geregistreerde patiënten voor de staat veroorzaken. Ondanks de vroegere beperkingen, is ongeveer 1,3% van de 19 miljoen inwoners van New York geregistreerd bij het medische cannabisprogramma. Staten die geen kwalificerende voorwaarden hebben en geen markt voor gebruik door volwassenen, hebben veel hogere patiëntenpopulaties gezien.

Zo heeft maar liefst 10% van de bevolking van Oklahoma, oftewel 376.000 mensen, zich sinds de start in juni 2018 geregistreerd bij hun programma voor medicinale cannabis. Missouri heeft sinds de start van het programma in juni 2019 meer dan 228.692 aanvragen verwerkt, wat neerkomt op ongeveer 3,7% van de bevolking van de staat.

Geen van beide staten vereist dat patiënten een specifieke kwalificerende aandoening hebben, en beide staten hebben alleen medicinale cannabismarkten. New York heeft recreatieve cannabis gelegaliseerd, maar de verkoop voor legaal gebruik door volwassenen zal op zijn vroegst pas in 2023 beginnen. Vooralsnog zijn er alleen winkels open op indianenreservaten. Al meer dan 400 gemeenten willen ook geen winkels.

“Het zou me niet verbazen om te zien dat dit jaar meer dan een miljoen mensen deelnemen aan het medische cannabisprogramma van New York”

“Als slechts 4% van de bevolking van New York zich bij het programma registreert, zal de staat een half miljoen meer geregistreerde patiënten verwerken”, zegt Kam Babazade in een persbericht, medeoprichter en COO van NuggMD. “Het wordt een enorme onderneming voor het OCM.”

“Het zou me niet verbazen om te zien dat dit jaar meer dan een miljoen mensen deelnemen aan het medische cannabisprogramma van New York”, zegt Alex Milligan, medeoprichter en CMO van NuggMD in een persbericht. “New York heeft zojuist ook de verkoop van toppen gelegaliseerd. Dit is een enorme opsteker voor patiënten die de voorkeur geven aan cannabis in zijn natuurlijke vorm en maakt het programma nog aantrekkelijker voor potentiële patiënten.”

Het OCM staat ook een breder scala aan beoefenaars toe om cannabis aan te bevelen. Elke zorgverlener die gekwalificeerd is om de ernstige toestand van de patiënt te behandelen en die gereguleerde stoffen kan voorschrijven aan mensen in de staat New York, kan de twee tot vier uur durende cursus van de OCM over medische cannabis volgen en zich nu registreren om patiënten te certificeren. Denk hierbij aan tandartsen, verpleegkundigen en podotherapeuten.

Patiënten die eerder zijn geëvalueerd, maar van wie de aandoening niet in aanmerking kwam voor het programma, kunnen opnieuw worden beoordeeld door dezelfde behandelaar of door een nieuwe, zolang de behandelaar gekwalificeerd is om hun specifieke aandoening te behandelen.

Medicinale cannabisprogramma in Nederland zeer beperkt, gevolgen evaluatie BMC voor de zomer bekend

Een heel andere wereld dus vergeleken met Nederland, waar we een zeer beperkt medicinale cannabisprogramma hebben. Zo is de kennis bij artsen over medicinale cannabis beperkt, wordt het niet vergoed door de zorgverzekering en vinden de meeste patiënten hun medicijn juist buiten de apotheek om. Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) liet eerder deze maand weten dat er voor de zomer de kamer wordt geïnformeerd over het vervolg van de evaluatie van het BMC.