Al meer dan 400 gemeenten in New York willen geen cannabiswinkels

Het is een bekend fenomeen, wat voorkomen had kunnen worden.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

De legalisatie van cannabis in New York is nog maar net onderweg of er is al een heuse campagne tegen de komst van cannabiswinkels naar de verschillende gemeenten.

Meer dan een kwart van de steden en 31% van de dorpen in New York zijn tegen de komst van cannabiswinkels en lounges

De wet die eerder dit jaar cannabis voor recreatief gebruik in New York legaliseerde, geeft gemeenten tot 31 december de tijd om zich af te melden voor het hebben van cannabiswinkels of lounges zodra de detailhandelsverkopen over een jaar of zo beginnen. Het bezit van cannabis, dat ook werd gelegaliseerd, kunnen ze echter niet verbieden.

meer dan een kwart van de steden in New York en 31% van de dorpen

Met nog drie weken te gaan, had meer dan een kwart van de steden in New York en 31% van de dorpen gestemd tegen de komst van cannabiswinkels. De aantallen waren iets hoger voor lounges waar ook geconsumeerd kan worden.

Relatief weinig steden hebben zich officieel afgemeld, en geen van de grootste van de staat, volgens een online tracker die wordt onderhouden door het Rockefeller Institute of Government.

Bekend fenomeen, wat voorkomen had kunnen worden

Het is een fenomeen wat we eerder hebben gezien in verschillende andere staten, waardoor nieuwe staten die legaliseren dit omzeilen door in de wettekst te zetten dat het niet mogelijk is om ‘niet mee te doen’. In New York zijn ze daar helaas te laat voor, berichtte afgelopen weekend NBC New York.

Niet dat het cannabisgebruik zal verbannen, immers in andere gemeenten zullen wel cannabiswinkels komen en thuisteelt is ook gelegaliseerd. Wel zal ook thuisteelt gereguleerd worden. Het is niet zo dat je onbeperkt zal kunnen kweken. Drie volgroeide en drie onvolgroeide planten per volwassene voor zowel medicinale patiënten als in het programma voor volwassen gebruik zullen worden toegelaten, met een maximum van zes volgroeide en zes onvolwassen planten per huishouden.