Volksgezondheid ministerie Thailand gaat in 2022 voor volledige legalisatie

Thailand maakt 180 graden draai: van streng beleid naar het legaliseren en aansporen van het kweken en gebruik van cannabis.

0
Thailand cannabis
- Advertentie -

De Bangkok Post bericht dat het ministerie van Volksgezondheid in Thailand volgend jaar gaat aandringen op de volledige legalisatie van cannabis nadat eerder het land een 180 graden draai maakte door medicinale cannabis afgelopen jaar grotendeels te legaliseren met een bovengrens voor THC.

Thailand maakt 180 graden draai: van streng beleid naar het legaliseren en aansporen

Thailand verwijderde eerder stengels, wortels, bladeren en takjes van cannabis van de lijst van verdovende middelen van categorie 5, maar hield de toppen op de lijst. Ook legaliseerde Thailand afgelopen jaar het kweken van zes planten per huishouden en legaliseerde Thailand de productie, import, export, distributie en bezit van industriële hennep. De nieuwe Narcotica Code, die vorige week donderdag van kracht werd, bevat geen cannabis en hennep meer.

De volgende stap is dat het ministerie op basis van de nieuwe wet een herziene lijst van verdovende middelen van alle vijf categorieën aankondigt

De volgende stap is dat het ministerie op basis van de nieuwe wet een herziene lijst van verdovende middelen van alle vijf categorieën aankondigt. Cannabis in alle vormen (op één na) zal er niet meer in voorkomen, zei minister Anutin Charnvirakul zaterdag. De enige uitzondering zijn cannabidiol (CBD) extracten met tetrahydrocannabinol (THC) van meer dan 0,2%, voegde hij eraan toe.

Zodra de nieuwe lijst van kracht wordt, kunnen alle cannabisproducten zoals olie, zeep, cosmetica en supplementen, die normaal gesproken minder dan 0,2% THC bevatten, vrij worden gemaakt en gebruikt.

“Het getal is niet eenzijdig vastgesteld door Thailand. Het is de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie”, zei hij, verwijzend naar het concentratieniveau van THC.

De Bangkok Post bericht dat Anutin zaterdag in de provincie Nakhon Phanom was om het evenement “Cannabis Kickoff on Mekong Bank” te lanceren. Het is bedoeld om mensen aan te moedigen om cannabis te telen en te verwerken om hun inkomen aan te vullen, wat op zijn beurt de economie en het landbouwtoerisme zal stimuleren, zei hij.

Er zijn geen beperkingen voor het aantal planten dat elk huishouden kan laten groeien. De enige vereiste is dat ze toestemming vragen aan de autoriteiten voordat ze het planten.

De Food and Drug Administration heeft de opdracht gekregen om het proces te stroomlijnen en te vergemakkelijken.

Dorpsgezondheidsvrijwilligers zullen ook worden aangespoord om mensen te informeren dat bijna alle ziekenhuizen in Thailand nu cannabisklinieken hebben die alternatieve geneeswijzen aanbieden, zei Anutin.

De volgende stap is het volledig legaliseren van cannabis in Thailand

De volgende stap is om goedgekeurde medicijnen met cannabisextracten op de belangrijkste drugslijst te plaatsen voor de universele dekking die voor alle mensen beschikbaar is.

“Wat we tot nu toe hebben bereikt, is te verklaren dat stengels, wortels, bladeren en takjes van cannabis geen drugs zijn. Vanaf volgend jaar zullen we alles – stengels, wortels, takjes, bladeren, toppen en zaden – van de lijst met verdovende middelen verwijderen,” zei hij.

“(…) Vanaf volgend jaar zullen we alles – stengels, wortels, takjes, bladeren, toppen en zaden – van de lijst met verdovende middelen verwijderen”

Anutin voegde eraan toe dat mensen hard zijn getroffen door de Covid-19-pandemie en dat het cannabisinitiatief zou helpen.

“Als de economie aantrekt en we geen nieuwe producten als alternatief hebben, zullen mensen dezelfde dingen blijven doen en met elkaar concurreren”, zei hij. “Maar als we ze een keuze bieden, kunnen ze leren daarop voort te bouwen en nieuwe producten en bedrijfsmodellen te creëren, wat op zijn beurt het economisch herstel zal versnellen.”

Het ministerie heeft ook een beleid om andere kruiden zoals hennep en kratom te promoten.

Lees ook de uitgebreide analyse van Jef Martens over de cannabisindustrie in Thailand.