Crimesite: 16-jarige €1500 belooft voor beschieting coffeeshop Rotterdam-Zuid

De verdachte is een 16-jarige scholier die 1500 euro was beloofd als hij de coffeeshop in Rotterdam-Zuid zou beschieten.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Eerder deze week maakte de website crimesite bekend dat het stukken heeft ingezien van het politie-onderzoek naar de beschieting van een coffeeshop in Rotterdam-Zuid. Daaruit bleek dat de verdachte een 16-jarige is die 1500 euro was beloofd als hij de coffeeshop in Rotterdam-Zuid zou beschieten.

1500 euro is genoeg om een coffeeshop te laten beschieten, blijkt

De coffeeshop werd eerder deze maand beschoten, waarna een jongen van 16 uit Amsterdam en een 19 jaar oude Haarlemmermeerder zijn aangehouden.

Nu blijkt volgens berichtgeving van Crimesite dat de beschieting werd gedaan voor het schamele bedrag van 1500 euro door de 16-jarige scholier.

De beschieting werd gedaan met een een omgebouwd alarmpistool, zo valt te lezen op Crimesite. Ooggetuigen zagen het echter gebeuren en contacteerden de zoon van de eigenaar van de coffeeshop en een personeelslid. De vluchtauto werd klemgereden en de jongen overhandigt aan de politie. Ook de bestuurder van de vluchtauto werd later ingerekend aan de hand van kentenregistratie.

Leest als een spannend verhaal, maar het is natuurlijk diep triest

Het leest als een spannend verhaal, maar het is natuurlijk diep triest.

Normaal doen we namelijk niet aan crime nieuws. Maar het doet ons denken aan de beschietingen van coffeeshops in Amsterdam tussen najaar 2015 en november 2016 toen acht Amsterdamse coffeeshops werden beschoten, waarna wijlen burgemeester Eberhard van der Laan op één na alle zaken liet dichttimmeren. Daar kwam hij later echter op terug, want het sluiten van de coffeeshops lokte juist meer beschietingen uit.

Immers blijkt nu dat het maar 1500 euro kost om een coffeeshop te laten beschieten waarna de burgemeester overgaat tot het sluiten van de winkel. Kwalijke zaak.