Curaleaf koopt Clever Leaves’ cannabisverwerkingsfaciliteit in Portugal

Curaleaf International heeft de cannabisverwerkingsfaciliteit van Clever Leaves in Portugal gekocht om beter in te kunnen spelen op de Europese markt.

0
Portugal industriële hennep Clever Leaves
- Advertentie -

Curaleaf International, onderdeel van Curaleaf Holdings (CSE:CURA), heeft vorige week aangekondigd in een persbericht dat haar volledige dochteronderneming, Terra Verde LDA, de activa van Clever Leaves’ EU-GMP-gecertificeerde cannabisverwerkingsfaciliteit in Setubal, Portugal zal overnemen. De deal had een waarde van €2,5 miljoen.

Met de acquisitie wil Curaleaf International haar activiteiten stroomlijnen en het proces van zaad tot verkoop van haar EU-GMP wiet te versnellen, om zo beter in te kunnen spelen op de snelgroeiende Europese medicinale cannabis markt.

“Door onze productieprocessen te stroomlijnen en onze kweekcapaciteiten uit te breiden, legt Curaleaf International de basis voor verantwoorde en robuuste groei in de komende jaren, naarmate het gebruik van cannabis in Europa versnelt”, aldus Matt Darin, CEO van Curaleaf in het persbericht. “Curaleaf is de toonaangevende producent van consistente, hoogwaardige producten op de Europese markt, en we zullen blijven werken aan het waarborgen van kwaliteitscannabis voor patiënten en consumenten in de EU en daarbuiten.”

Modernisering en uitbreiding van productiecapaciteit

De faciliteit die Curaleaf heeft overgenomen wordt omschreven als state-of-the-art en beslaat meer dan 900 vierkante meter aan GMP-fabrieksruimte en 750 vierkante meter aan opslagruimte. Hier zal de verwerking plaatsvinden van toppen die worden gekweekt bij Terra Verde, de kwekerij van Curaleaf in Alcochete, Portugal.

Deze veranderingen stellen Curaleaf in staat om haar kweekcapaciteit bij Terra Verde strategisch uit te breiden om aan de verwachte groei in heel Europa te voldoen, vooral binnen de kernmarkten van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Clever Leaves optimaliseert cashpositie door verkoop Portugese activa

Clever Leaves heeft aangegeven in een persbericht dat de opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om haar cashpositie te verbeteren. Clever Leaves is van plan om de opbrengst te gebruiken voor werkkapitaal en algemene bedrijfsdoeleinden.

“Het afronden van de verkoop van onze Portugese verwerkingsactiva is een belangrijke volgende stap in de afbouw van onze Portugese activiteiten, terwijl we onze kweek- en productieprocessen consolideren in onze EU-GMP-gecertificeerde faciliteiten in Colombia”, aldus Andres Fajardo, CEO van Clever Leaves in het persbericht. “We zijn trots dat we deze activa hebben verkocht aan Curaleaf, een van de meest prominente wereldwijde cannabisbedrijven, wat getuigt van de normen waaraan we voldoen. We willen het Curaleaf-team bedanken voor hun samenwerking in dit verkoopproces, en we zullen ernaar streven om de verkoop van ons resterende Portugese landbouwactivum af te ronden, naar verwachting tegen het einde van dit kalenderjaar.

“De opbrengst van deze verkoop zal niet-verwaterend kapitaal toevoegen aan ons balansoverzicht, met als doel onze hefboomwerking bij geoptimaliseerd cashbeheer te versterken. We kijken uit naar verdere voortgang in het afbouwproces terwijl we onze herstructureringsinitiatieven voortzetten om de kasuitstroom aanzienlijk te verminderen.”