De Beursberichten: wat betekent de Aphria/Tilray fusie voor de beurs?

Week 51 van De Beursberichten staat in het teken van de mogelijke fusie tussen Aphria en Tilray, wat uiteraard invloed op de koers

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Deze week van De Beursberichten staat in het teken van de mogelijke fusie tussen Aphria en Tilray. Groot nieuws als dit heeft uiteraard invloed op de koers van de beursgenoteerde bedrijven Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY).

De Beursberichten: week 51

Wat ook wel eens te zien is dat goed nieuws voor het ene cannabisbedrijf, ook de koersen van de andere beursgenoteerde bedrijven omhoog stuwde. Of dat zo is, dat hebben we voor je uitgezocht in De Beursberichten van week 51.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Voor het aandeel van Tilray (NASDAQ:TLRY), dat is ook de naam die het gefuseerde bedrijf zou gaan dragen, heeft het in ieder geval wel een uiterst positieve invloed op de koers. Waar het vorige week nog op $7,92 stond, staat het een week later op $9,33 dollar. Waar het aandel vorige week nog een daling doormaakte, zie je duidelijk in de koers dat op de dag dat het nieuws over de mogelijke fusie werd gebracht, dat het onmiddelijk invloed had op de koers. Ten op zichte van vorige week is het aandeel van Tilray in totaal zo’n 18% gestegen.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Aphria (NASDAQ:APHA)

Maar dat is niet het geval voor het aandeel van Aphria (NASDAQ:APHA). Vorige week was het aandeel van Aphria $8,05 dollar waard. Deze week is het precies net zo veel waard. Ook de koers van Aphria had aanvankelijk wel baat bij het nieuws (het piekte op 16 december op $8,62), maar nadat de details van de fusie bekend werden, lijkt het alsof investeerders daaruit hebben geconcludeerd dat Tilray het aan het beste eind heeft.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

En de andere cannabis bedrijven?

Kijkende naar de koersen van Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON) zijn daar niet hele grote veranderingen. Het is dus vooral Tilray die profiteert van het nieuws over de mogelijke fusie met Aphria.

Volgende week donderdag een nieuwe editie van De Beursberichten, misschien is er tegen die tijd al meer bekend van de fusie.

Cannabis Industrie Awards 2023