Delaware legaliseert als 22ste Amerikaanse staat recreatieve cannabis

De gouverneur is nog steeds tegen de legalisering van cannabis voor recreatieve doeleinden, maar sprak deze keer geen veto uit net zoals hij wel in 2022 deed.

0
Delaware cannabis legalisatie Verenigde Staten
- Advertentie -

Delaware is vorige week de 22ste Amerikaanse staat geworden die cannabis voor recreatieve doeleinden heeft gelegaliseerd. Dat deed de staat eerder ook al bijna in 2022, maar toen sprak de gouverneur een veto uit waardoor het feestje niet doorging. Deze keer liet hij het echter wel doorgaan.

Gouverneur van Delaware spreekt deze keer geen veto uit

Zo liet hij dit keer weten in een persbericht: “In de komende dagen zal ik toestaan dat House Bill 1 en House Bill 2 zonder mijn handtekening in de wet van Delaware worden omgezet. Deze twee wetten schrappen alle civiele en strafrechtelijke sancties op staatsniveau voor bezit van cannabis en creëren een sterk gereguleerde industrie voor recreatieve cannabisverkoop in Delaware. Zoals ik consequent heb gezegd, geloof ik dat de legalisering van recreatieve cannabis geen stap vooruit is. Ik steun zowel medicinale cannabis als de decriminaliseringswet van Delaware, omdat niemand naar de gevangenis zou moeten gaan voor het bezit van een hoeveelheid cannabis voor persoonlijk gebruik. En vandaag doen ze dat niet.”

“(…)Ik ben tot deze beslissing gekomen omdat ik denk dat we veel te veel tijd hebben besteed aan deze kwestie(…)”

Hij vervolgde: “Ik wil duidelijk zijn dat mijn mening over deze kwestie niet is veranderd. En ik begrijp dat er mensen zijn die mijn mening delen en teleurgesteld zullen zijn in mijn beslissing om geen veto uit te spreken over deze wetgeving. Ik ben tot deze beslissing gekomen omdat ik denk dat we veel te veel tijd hebben besteed aan deze kwestie, terwijl Delawareans elke dag met serieuzere en urgentere zorgen worden geconfronteerd. Het is tijd om verder te gaan.”

House Bill 1 elimineert strafrechtelijke en civielrechtelijke straffen voor het bezit van cannabis en andere producten voor persoonlijk gebruik, waaronder cannabis-parafernalia, voor personen van 21 jaar of ouder. Het gebruik van cannabis in het openbaar blijft wettelijk strafbaar en het bezit van cannabis door minderjarigen blijft onderhevig aan civielrechtelijke boetes. House Bill 2 stelt een licentiesysteem in om de productie van cannabis en de detailhandel te reguleren. Het roept op tot de uitgifte van maximaal 30 initiële cannabislicenties voor de detailhandel, 30 productielicenties, 60 teeltlicenties en vijf testlicenties.

Cannabis Industrie Awards 2023