Wietproef teler Village Farms gewaarschuwd door NASDAQ vanwege lage aandelenprijs

Village Farms heeft tot 17 oktober de tijd om te voldoen aan de minimale biedprijs van $1 op de NASDAQ.

0
village farms leli holland experiment gesloten coffeeshopketen
- Advertentie -

Het Canadese bedrijf Village Farms International, dat zich bezighoudt met de productie van groenten en cannabis, heeft van de Amerikaanse beurs NASDAQ een waarschuwing gekregen over zijn lage aandelenprijs. Het aandeel van het bedrijf (NASDAQ:VFF), genoteerd aan de NASDAQ, is sinds 7 maart onder de $1 gesloten.

Deadline en mogelijke gevolgen

Village Farms heeft tot 17 oktober de tijd om te voldoen aan de minimale biedprijs van $1 op de NASDAQ, zo meldde het bedrijf vorige week in een persbericht.

Zo niet, dan kan het bedrijf gedurende 180 dagen aanvullende tijd krijgen om aan de naleving te voldoen, of kan het onderworpen worden aan delisting van de gewone aandelen van de NASDAQ Capital Market.

In dat geval kan het bedrijf de delisting-beslissing aanvechten bij een NASDAQ-hearingspaneel.

Nasdaq’s lijst van niet-nalevende bedrijven

Village Farms voegt zich bij verschillende andere cannabis- en aanverwante bedrijven op de lijst van niet-nalevende bedrijven van NASDAQ, waaronder Aurora Cannabis (dat heeft geïnvesteerd heeft in wietexperiment teler The Growery), Organigram Holdings en Springbig Holdings.

Eerdere cannabisbedrijven die niet voldeden aan de minimale biedprijs van NASDAQ, zoals Akanda Corp., konden echter wel weer aan de regels van de beurs voldoen.

Village Farms is het moederbedrijf van de Canadese cannabisproducent Pure Sunfarms en het Amerikaanse CBD-bedrijf Balanced Health Botanicals, maar het heeft ook een meerderheidsaandeel (85%) in wietexperiment teler Leli Holland.