DNA Genetics bereidt zich voor op federale legalisatie VS door samenwerking in Oklahoma

DNA Genetics bereidt zich voor op federale cannabis legalisatie in de Verenigde Staten met twee samenwerkingen in Oklahoma.

0
Oklahoma DNA Genetics
- Advertentie -

Het ooit in Nederland opgerichte DNA Genetics maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat het een samenwerking is aangegaan door middel van een licentieovereenkomst met Tribal Farms, een van Oklahoma’s grootste kwekerijen, en een afzonderlijke licentieovereenkomst met MedVets, een verticaal geïntegreerde cannabisteelt en cannabiswinkel in Oklahoma die 100 % eigendom is van en geëxploiteerd door veteranen.

DNA Genetics bereidt zich voor op federale legalisatie in de Verenigde Staten

De samenwerking verleent Tribal Farms-licentie aan het DNA-merk en de eigen bibliotheek van genetica, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande, volledig operationele faciliteit van 4,3 miljoen vierkante meter met een kas van 1 miljoen vierkante meter in Tahlequah, Oklahoma.

“(…)gestage toename gezien in de vraag naar stabiele en betrouwbare genetica(…)”

“Terwijl de staatslegalisatie-inspanningen doorgaan om nieuwe cannabismarkten te openen, hebben we een gestage toename gezien in de vraag naar stabiele en betrouwbare genetica, gefeminiseerde en autoflowerzaden, klonen, weefselkweek en kwekerij- en boerderijondersteunende diensten in het algemeen. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om aan deze substantiële vraag in de staat Oklahoma te voldoen en tegelijkertijd een schaalbare infrastructuur voor te bereiden om een ​​nationale markt te ondersteunen in afwachting van federale legalisatie”, aldus Rezwan Khan in het persbericht, president van DNA Genetics.

Eerder deze week onthulden Democratische Senatoren de Cannabis Administration and Opportunity Act om cannabis te legaliseren in de Verenigde Staten.

Samenwerking met MedVets

De overeenkomst met MedVets verleent de licentie aan DNA’s merk en genetica voor teelt, verwerking en verkoop via hun 100% door veteranen beheerde en geëxploiteerde cannabisactiviteiten. MedVets exploiteert momenteel zowel binnen- als buitenteeltfaciliteiten die zullen worden gewijd aan de productie van DNA- en Crockett Family Farms-producten die te koop zullen zijn in hun apotheek in Pryor, Oklahoma.

100% door veteranen beheerde en geëxploiteerde cannabisactiviteiten

“We zijn er trots op samen te werken met DNA en hun producten en smaken naar de mensen van Oklahoma te brengen. Bij MedVets houden we ons aan de hoogste normen en DNA heeft zich jaar na jaar bewezen om zich aan diezelfde norm te houden. We zijn ook verheugd om nauw samen te werken met Don, Aaron en Crockett en kijken ernaar uit om hun gecombineerde jarenlange cannabiskennis en -ervaring in onze operatie te brengen,” zei Brian Ledbetter in het persbericht, CEO van MedVets.

In februari maakte DNA Genetics bekend dat het tot een overeenkomst is gekomen met het Colombiaanse GrowLAB.