Documentaire betekent start van de Frenchy Cannoli Foundation

Ter gelegenheid van de lancering van de stichting gaat op 10 juli een documentaire in premiere over wijlen Frenchy Cannoli.

0
Frenchy Cannoli
Frenchy Cannoli. Foto via EINPresswire.com
- Advertentie -

Producent en cannabisactiviste Kimberly Hooks, weduwe van de beroemde activist Frenchy Cannoli, heeft eind juni in een persbericht de lancering aangekondigd van de Frenchy Cannoli Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het nastreven van de initiatieven waar haar man zo gepassioneerd over was. Ter gelegenheid van de lancering van de stichting gaat op 10 juli een documentaire film geregisseerd door Jake Remington, geproduceerd door Collabo NYC en Traditions Consulting Inc., in première in het Marina Theatre in San Francisco. Een deel van de opbrengst zal de inspanningen van de Origins Council ondersteunen om de Lost Coast Farmers’ Guild te helpen bij hun zoektocht om deel te nemen aan de nieuwe aanvraagprocedure voor Cannabis Appellation in Californië.

Documentaire over Frenchy Cannoli zet in de zon gekweekte, duurzame wiet in het zonnetje

“De bedoeling van de film is om het ethos van duurzame landbouw en toewijding aan hoogwaardige, in de zon gekweekte cannabis te benadrukken die door Frenchy en zijn boeren wordt gedeeld”, zegt Remington in het persbericht. “Tijdens het filmen ondervond de Californische cannabisindustrie golven van verandering die het levensonderhoud van de kleine boeren waarmee Frenchy samenwerkte negatief beïnvloedden en bedreigden. Deze maalstroom van bureaucratie en hypocrisie vormt de context van de film waarin de strijd van Frenchy en de boeren voor kwaliteit – en overleving – intensiveerde”, voegt Remington toe. “Helaas gebeurt de slechte behandeling van kleine cannabisboeren nog steeds en met de release van deze documentaire hopen we bewustzijn en verandering in de situatie te brengen.”

Daartoe zal 20% van de opbrengst van alle vertoningen van de film, zowel in de bioscoop als uiteindelijk online, worden gedoneerd aan de Origins Council, een belangenorganisatie zonder winstoogmerk die 900 gelicentieerde kleine en onafhankelijke cannabisbedrijven bedient in zes legacy-producerende provincies in heel Californië. Origins Council zal op zijn beurt het geld gebruiken om hun project te ondersteunen met de Lost Coast Farmers’ Guild of Humboldt County om onderzoek te doen en de petitie van de Guild te ontwikkelen om een ​​van de eerste wettelijk erkende cannabisbenamingen ter wereld te vestigen.

“We zijn de Frenchy Cannoli Foundation dankbaar dat ze zo vooruitstrevend zijn geweest bij het doen van deze donatie”, zegt Genine Coleman in het persbericht, uitvoerend directeur van de Origins Council. “Frenchy was een zeer geliefde leider van onze gemeenschap, en zijn nalatenschap gaat verder met het belangrijke werk van het eren en beschermen van de legacy-cannabisteelt.”

Frenchy Dreams draait op zondag 10 juli om 14.00 uur in het Marina Theater
2149 Chestnut Street, San Francisco. Deuren gaan open om 13.30 uur en de vertoning van de film wordt gevolgd door een vraag en antwoord van een producer met Kimberly Hooks en enkele boeren die in de film te zien zijn. Neem voor tickets contact op met: [email protected]

Cannabis Industrie Awards 2023