Bondskanselier Scholz: ‘Legalisatie cannabis binnen deze legislatuur’

Voor zijn antwoord zag je hem even glimlachen en nadenken, maar liet daarna weten dat de legalisatie van cannabis tijdens deze legislatuur zal komen en niet helemaal aan het einde.

0
- Advertentie -

Olaf Scholz, de bondskanselier van Duitsland, beantwoorde recentelijk vragen van de bevolking op de Duitse publieke omroep ARD. De eerste vraag? Wanneer cannabis gelegaliseerd zal zijn. Voor zijn antwoord zag je hem even glimlachen en nadenken, maar liet daarna weten dat de legalisatie van cannabis tijdens deze legislatuur zal komen en niet helemaal aan het einde.

Scholz bevestigt nogmaals dat de legalisering van cannabis in Duitsland er aan komt

Zijn aanvankelijke reactie zorgde voor hilariteit op Twitter, maar uiteindelijk gaf hij wel gewoon antwoord: “We hebben ons voorgenomen om cannabis te gaan legaliseren. De voorbereidingen zijn in volle gang en zal in deze legislatuur komen. We hebben de exacte datum nog niet vastgesteld.”

“(…)We hebben de exacte datum nog niet vastgesteld”

Ondanks dat we dit in feite al wisten, is het toch goed om het ook eens uit de mond van de bondskanselier te horen. De legalisering van cannabis komt er echt aan, en mogelijk is de eerste legale wiet al eind 2023 beschikbaar liet de minister van Justitie weten. Het wetsvoorstel zal mogelijk begin 2023 al worden geïmplementeerd.

Hoe dat er precies gaat uitzien, is op moment van schrijven onduidelijk. Wel hebben recentelijk vijf hoorzittingen met experts plaatsgevonden, waarvan de laatste met internationale experts. Een van die experts was overigens André Knottnerus uit Nederland, voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie Experiment gesloten coffeeshopketen.

Voor een lang verslag van de internationale hoorzitting, raad ik aan om het Twitter draadje van Steve Rolles (Transform) door te lezen.