Woning met handelsvoorraad naast coffeeshop Miami gesloten in Terneuzen

Bij een inspectie van Bouw- en woningtoezicht bleek dat, naast dat het pand onveilig is, er ook een handelsvoorraad aanwezig te zijn.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -
Dutch Passion

De gemeente Terneuzen heeft een woning gesloten naast coffeeshop Miami, de enige coffeeshop die nog over is in Zeeuws-Vlaanderen. Bij een inspectie van Bouw- en woningtoezicht bleek dat, naast dat het pand onveilig is, er ook een handelsvoorraad aanwezig te zijn. Het pand is dan ook van dezelfde eigenaar als die van de coffeeshop zelf.

Sluiting van pand naast coffeeshop Miami na controle

De gemeente heeft de coffeeshop gecontroleerd op naleving van de gedoogvoorwaarden, verleende vergunningen, Woningwet, Bouwbesluit en gebruik van het pand. Ook hebben de toezichthouders gekeken of de brandveiligheidsvoorschriften werden nageleefd. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van rookmelders, blusmiddelen en een goedgekeurde CV installatie.

In een reactie laat de gemeente weten: “De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs vormt een gevaar voor de openbare orde en kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.” Ze vervolgden: “Daarnaast kunnen wij met deze controles onveilige en onrechtmatige situaties en problemen in de woonomgeving voorkomen. Deze controles zijn ook bedoeld om een duidelijk signaal af te geven aan bedrijven en burgers om zich aan de regels te houden en dat we overtreding daarvan niet toestaan.”

Jarenlang had Terneuzen overigens nog een tweede coffeeshop, de welbekende Checkpoint. Maar die is al even dicht. Alhoewel de rechtszaak mogelijk overnieuw moet.