Vijf hoorzittingen Duitse cannabis legalisatie met experts vandaag van start

Met de vijf hoorzittingen start de voorbereidende fase van de cannabis legalisatie wetgeving in Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De eerste van vijf hoorzittingen van deskundigen ter voorbereiding van het geplande wetgevingsproces over de gecontroleerde verkoop van cannabis aan volwassenen voor recreatieve doeleinden in Duitsland begint vandaag bij het federale ministerie van Volksgezondheid.

Start voorbereidende fase van de cannabis legalisatie wetgeving in Duitsland met vijf hoorzittingen

In totaal wisselen meer dan 200 vooraanstaande experts uit de verslavingsgeneeskunde, verslavingszorg, recht, bedrijfsleven en verenigingen, evenals vertegenwoordigers van de deelstaten, gemeenten, federale ministeries en federale autoriteiten van gedachten over de centrale thema’s. Ook internationale experts komen aan het woord.

Er zijn vijf hoorzittingen gepland:

  1. Gezondheid en consumentenbescherming
  2. Bescherming van minderjarigen en preventie
  3. Toeleveringsketens, ecologische en economische kwesties
  4. Strafrechtelijke aansprakelijkheid, controlemaatregelen en vergunningen bij de invoering van de gecontroleerde verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden
  5. Internationale ervaringen

“Het is zover: we starten de voorbereidende fase van de wetgeving!(…)”

De nieuwe federale regeringscommissaris voor verslavings- en drugskwesties Burkhard Blienert liet weten in het persbericht: “Het is zover: we starten de voorbereidende fase van de wetgeving! Dit eindelijk kunnen aankondigen is voor mij persoonlijk een bijzonder, verheugend moment. Net als vele anderen werk ik al jaren om ervoor te zorgen dat we in Duitsland eindelijk stoppen met het criminaliseren van cannabisgebruikers en een modern en gezondheidsgericht cannabisbeleid starten. De hoorzittingen zijn bedoeld om te bespreken welke maatregelen kunnen worden genomen om bij implementatie de beste bescherming van jongeren, gezondheid en consumenten te waarborgen. Want één ding is duidelijk: we willen vooral kinderen en jongeren beschermen tegen mogelijke risico’s.”

De vijf hoorzittingen in dialoog met de uitgenodigde experts vormen een solide basis voor de komende kernpuntennota.

Het vijfde evenement “International Experiences” vindt plaats voor de pers op 30 juni 2022 in het Allianz Forum in Berlijn.

Accreditaties zijn nu mogelijk te verkrijgen via de persdienst van de Commissaris Verslaving en Drugs.

Eerder is al uitgesproken dat het de bedoeling is om nog dit jaar met een eerste wetsontwerp te komen. Implementatie van het wetsvoorstel kan al komen in 2023.

Meer informatie over het consultatie proces is te vinden op een apart daarvoor ingerichte pagina.

Cannabis Industrie Awards 2023