Zwolle wil niet als elfde stad aanhaken bij het wietexperiment

Dat bleek uit een nota die burgemeester Peter Snijders stuurde aan de gemeenteraad van Zwolle.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft aan het ministerie van Justitie en Veiligheid laten weten dat ze niet mee willen doen aan het experiment gesloten coffeeshopketen als beoogde elfde ‘grote’ stad. Dat bleek uit een nota die burgemeester Peter Snijders stuurde aan de gemeenteraad van Zwolle, liet de lokale nieuwszender RTV Focus Zwolle afgelopen vrijdag weten.

College van B&W en coffeeshopondernemers uit Zwolle willen geen deelname aan het wietexperiment

Eerder is er een brief vanuit het ministerie verzonden aan burgemeesters met de vraag of ze mee willen doen aan het wietexperiment. De deadline daarvoor zou 8 juli zijn. Naast het college van B&W zouden ook de coffeeshopondernemers zich negatief hebben geuit over mogelijke deelname.

Zo zouden de ondernemers vrezen dat de inkoopprijs omhoog gaat

Zo zouden de ondernemers vrezen dat de inkoopprijs omhoog gaat en hun klanten hun cannabis op de zwarte markt gaan kopen. Ook zijn er twijfels over of er (voldoende) hasj geleverd kan worden, gezien een aanzienlijk deel van hun klanten liever hasj rookt. Wel geven ze aan voor legalisatie te zijn, maar dat er aan het wietexperiment te veel haken en ogen zitten.

In principe zijn die twijfels wel weg te nemen, maar daar lijkt geen plaats voor in de discussie die nooit een discussie is geweest.

Vanuit de gemeente is er juist weer vrees dat met een deelname aan de wietproef het te veel ‘ambtelijke capaciteit op het gebied van handhaving’ zou kosten. Andere opgaven in de stad zouden zwaarder wegen volgens de burgemeester.