Duitse Demecan ontvangt GMP-certificaat voor cannabis kwekerij

Demecan is de eerste Duitse producent van medicinale cannabis met GMP certificering. De weg is nu vrij voor de eerste cannabis toppen "Made in Germany".

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

De enige onafhankelijke Duitse producent van medicinale cannabis, Demecan, maakte deze week bekend in een persbericht dat het een productievergunning heeft gekregen in overeenstemming met §13 AMG (Duitse Geneesmiddelenwet) en GMP (Good Manufacturing Practice)-certificering voor zijn productiefaciliteit in de buurt van Dresden. De door de Saksische staatsautoriteit verleende GMP-productievergunning stelt Demecan in staat om met onmiddellijke ingang gedroogde cannabis als geneesmiddel te produceren.

Demecan eerste Duitse producent van medicinale cannabis met GMP certificering

De internationaal erkende certificering garandeert de hoge kwaliteit van geneesmiddelen gedurende het gehele productieproces. GMP staat voor “Good Manufacturing Practice” en betekent de hoogste productienormen, die onafhankelijk worden gecontroleerd en geïnspecteerd door farmaceutische autoriteiten.

“(…)buitengewone mijlpaal in de jonge geschiedenis van Demecan(…)”

Dr. Adrian Fischer, arts en gedelegeerd bestuurder van Demecan, liet weten in het persbericht: “GMP-certificering is de strengste norm waaraan fabrikanten moeten voldoen, aangezien van geneesmiddelen een hoge kwaliteit wordt verwacht. Het feit dat we dit certificaat nu in handen hebben, is een buitengewone mijlpaal in de jonge geschiedenis van Demecan en een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van het Duitse cannabiscentrum in Saksen. Als oprichter en CEO ben ik zeer dankbaar voor het geweldige team waarmee we slechts zes weken na oplevering van ons pand door de keuring zijn gekomen. En we hebben de productiecapaciteit nu volledig opgevoerd. Dat is een ongelooflijke prestatie en we zullen dat op gepaste wijze vieren zodra de Covid-situatie dit toelaat.”

De weg is nu vrij voor de eerste cannabis toppen “Made in Germany”

Demecan is nog steeds van plan om de eerste producten in Q1/22 te leveren aan het staatsagentschap voor cannabis en daardoor aan apotheken. De in eigen beheer geproduceerde toppen zullen dan een aanvulling zijn op het bestaande Florestura toppenportfolio.

Met GMP-certificering kan Demecan nu zijn eigen medicijnen produceren en deze testen op werkzaamheid door middel van klinische proeven. De onderzoeksactiviteit is belangrijk omdat er nog steeds vooroordelen bestaan ​​tegen cannabis in de geneeskunde. Om de weg vrij te maken voor verdere therapeutische gebieden en om de voorschrijfdrempels voor patiënten verder te verminderen, is daarom zowel nationaal als internationaal nader onderzoek nodig. Demecan steunt dit en is van plan dit jaar een eigen studie te starten.

De eerste lokaal gekweekte medicinale cannabis, was overigens vorig jaar door het Canadese Aphria (nu Tilray) opgeleverd.