Dutchie rondt financieringsronde van $350 miljoen af

Dutchie wordt nu gewaardeerd op $ 3,75 miljard en faciliteert jaarlijks meer dan $ 14 miljard aan cannabisverkopen.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Dutchie – een technologieplatform dat de cannabishandel aandrijft – kondigde gisteren in een persbericht de voltooiing aan van een financieringsronde van $ 350 miljoen – de Series D van het bedrijf. Dutchie wordt nu gewaardeerd op $ 3,75 miljard, meer dan een verdubbeling van de waardering van het bedrijf in minder dan zeven maanden. Dutchie’s laatste financieringsronde wordt geleid door D1 Capital Partners, met deelname van eerdere investeerders, waaronder Tiger Global, Dragoneer, DFJ Growth, Thrive Capital, Gron Ventures en Casa Verde Capital (waar Snoop Dogg een medeoprichter van is), en nieuwe investeerders, waaronder Willoughby Capital, Glynn Capital en Park West Vermogensbeheer.

Dutchie wordt nu gewaardeerd op $ 3,75 miljard

“Wij geloven dat cannabis goed is voor de mensheid, en we zijn vastbesloten om ons steentje bij te dragen om deze opmerkelijke industrie vooruit te helpen op basis van die kernovertuiging”, zegt Ross Lipson in het persbericht, CEO en mede-oprichter van Dutchie. “We stimuleren de handel in cannabis via de producten en ondersteuning die we onze apotheekpartners bieden. We werken arm in arm met onze klanten om veilige en gemakkelijke toegang tot cannabis te creëren, terwijl we de harten en geesten van mensen openen voor het goede dat het kan doen.”

Het bedrijf faciliteert jaarlijks meer dan $ 14 miljard aan cannabisverkopen

Het bedrijf faciliteert jaarlijks meer dan $ 14 miljard aan cannabisverkopen en werkt samen met meer dan 5.000 cannabiswinkels in Noord-Amerika. Dutchie’s Series D komt zeven maanden na de laatste financieringsronde – een serie C van $ 200 miljoen – een van de grootste particuliere financieringsrondes in de cannabisindustrie. Het snelstgroeiende cannabistechnologieplatform, het team van Dutchie, is in de afgelopen zes maanden meer dan verdubbeld tot meer dan 500 werknemers in 40 verschillende Amerikaanse staten en in Canada.

“We willen bedrijven ondersteunen met grote visies die aanzienlijke waarde creëren voor hun belanghebbenden”, zegt Emily Corning van D1 Capital Partners in het persbericht. “Dutchie is de technische ruggengraat die een van de snelstgroeiende industrieën ter wereld helpt voortstuwen, en we zijn allemaal in om hun missie te bevorderen.”

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om toptalent toe te voegen en aan te trekken, te helpen bij de uitbreiding naar nieuwe markten, ook buiten Noord-Amerika, en om zijn R&D-investeringen te verdubbelen om belangrijke producten te lanceren ter ondersteuning van cannabisapotheken en tegelijkertijd te voldoen aan de veranderende consumentenvraag en verwachtingen.