Eerste medicinale cannabis bedrijf ontvangt vergunning op Isle of man

GrowLab Organics mag met de vergunning medicinale cannabis verbouwen, extraheren, produceren, importeren en exporteren van het Isle of Man.

0
Isle of man legaliseert cannabis
- Advertentie -

Nadat recentelijk het Britse Isle of Man de medicinale cannabisproductie en export had gelegaliseerd en de en het vergunningsaanvraagproces was gestart, maakte de BBC eind juni bekend dat er inmiddels een vergunning is afgegeven.

GrowLab Organics is het eerste bedrijf op het Isle of Man dat medicinale cannabis mag gaan verbouwen, extraheren, produceren, importeren en exporteren

De voorwaardelijke vergunning is afgegeven aan het bedrijf GrowLab Organics dat daarmee goedkeuring heeft voor het verbouwen, extraheren, produceren, importeren en exporteren van medicinale cannabis. Chief Executive Alex Fray zei tegen de BBC dat de industrie het “vermogen heeft om de kwaliteit van leven te transformeren”. Fray zei dat het bedrijf verwacht in de komende drie jaar meer dan 50 banen te creëren: “De opkomende cannabissector is potentieel de meest opwindende wereldwijde ontwikkeling van deze generatie en heeft het vermogen om de kwaliteit van leven van miljoenen mensen te transformeren.”

“GLO’s missie is om mensen te helpen beter te leven door de kracht van cannabis, en tegelijkertijd de noodzaak voor mensen om cannabis uit illegale bronnen voor medicinale doeleinden te halen, te verminderen.”

“(…)begin van een nieuwe economische sector(…)”

Minister van Ondernemingen Tim Crookall zei dat de goedkeuring in principe “het begin van een nieuwe economische sector vertegenwoordigt”.

Hij vervolgde dat het “hoogwaardige economische diversificatie” zou stimuleren en nieuwe banen en opleidingsmogelijkheden zou bieden en “inkomende investeringen zou aanmoedigen”.

De sectorregulator – de Gambling Supervision Commission (GSC) voltooide eerder de begeleiding ter ondersteuning van zijn wettelijk kader, dat geïnteresseerde partijen details geeft over de vereisten voor het verlenen van vergunningen voor de productie van industriële hennep en producten met een hoog THC-gehalte.