Isle of Man legaliseert cannabisproductie en export, gebruik blijft illegaal

Het Isle of Man heeft de productie van cannabis en de export daarvan gelegaliseerd, maar het gebruik blijft vreemd genoeg illegaal.

0
Isle of man legaliseert cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion

Het Isle of Man, bekend van de levensgevaarlijke motor race, heeft de productie van cannabis en de export daarvan gelegaliseerd. Maar het gebruik blijft vreemd genoeg illegaal, laat de BBC weten.

Isle of Man stemt unaniem voor regulering

De politiek op het Isle of Man steunde unaniem de nieuwe regels, die een vergunninghoudend persoon toelaten om op cannabis gebaseerde producten te produceren, ook voor medisch gebruik.

Maar onder de nieuwe regels blijft het gebruik van de drug op het eiland dus illegaal.

“belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan het economisch herstel van het eiland Man na de coronacrisis”

MHK Lawrie Hooper zei dat de nieuwe industrie een “belangrijke bijdrage zou kunnen leveren aan het economisch herstel van het eiland Man na de coronacrisis“.

Onder de update van de Misuse of Drugs Act 1976 zullen vergunningen worden uitgegeven door de Gambling Supervision Commission van het eiland en tussen de £ 250 (282 euro) en £ 45.000 (kleine 51.000 euro) kosten, afhankelijk van het type.

De regering schat dat de gereguleerde productie van cannabis tot £ 3 miljoen (bijna 3,4 miljoen euro) per jaar in de schatkist van het eiland zou kunnen brengen en ongeveer 250 banen zou kunnen opleveren.

Alex Allinson MHK zei dat de nieuwe regels “lang op zich hadden laten wachten” en dat ze zouden moeten “leiden tot verdere vooruitgang in termen van drugsbeleid”.

De industrie zou uiteindelijk het eiland Man van medicinale cannabis moeten voorzien, voegde hij eraan toe.

Uit een openbare raadpleging in 2019 bleek dat 95% van de respondenten voorstander was van het kweken van de plant voor medicinale doeleinden.