De Beursberichten: koersen stabiliseren na enorme stijging eerste weken

In deze derde editie van De Beursberichten in 2021 kijken of de enorme stijging van vorige week heeft doorgezet.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag en dus tijd voor de Beursberichten. Vorige week waren het nog klinkende groene cijfers voor de grootste cannabisbedrijven op de beurs. Deze week nemen we een kijkje wat ze sindsdien hebben gedaan.

De Beursberichten: week 3

Omdat de Democraten in de Georgia run-off beide zetels wonnen en ze nu inclusief de vice president een meerderheid hebben in de Senaat, zagen investeerders al het groene goud nadat bleek dat de Democraten aan het langste eind hadden getrokken. De Democraten hadden al een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden namelijk, waar in december vorig jaar de MORE Act doorheen werd geloodst. Nu er een nieuwe Senaat is geïnstalleerd met een meerderheid, kunnen de Amerikanen de klus dus afmaken en met de MORE Act cannabis legaliseren.

In deze editie van de Beursberichten kijken we of na de gigantische winst van vorige week, de 5 grootste beursgenoteerde cannabisbedrijven nog steeds doorgroeien. De vijf bedrijven zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Canopy Growth piekte vorige week op 34,62 dollar en na een lichte daling is het gestabliseerd op 33,63, zo’n 2,94% lager dan vorige week maar het aandeel lijkt stabiel te blijven.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Ook Aurora is iets gedaald sinds vorige week, maar staat er nog steeds wel goed voor. Vorige week was het aandeel nog 11,96 dollar waard, nu 11,54: een daling van zo’n 3,6%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos eigenlijk hetzelfde verhaal. Vorige week piekte het aandeel op 11,26 dollar. Vandaag is het 10,95 dollar per aandeel waard: een daling van zo’n 2,8%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray bleef aanvankelijk stijgen, maar vandaag is het bijna net zoveel waard als vorige week. Toen stond het aandeel namelijk op 18,56 dollar. Vandaag staat het op 18,79: een voorlopige stijging ten opzichte van vorige week met 1,2%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria heeft het in vergelijking met de andere bedrijven qua stijging in percentage van het aandeel nog het beste gedaan. Vorige week was het 12,11 dollar waard. Deze week is het 13,07: een stijging van 7,9%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Concluderend: stijging stabliseerd

Vrijwel alle koersen wijken maar weinig af ten opzichte van vorige week. De bubbel lijkt weer even tijdelijk voorbij. Sommige zagen nog een lichte stijging, maar de meesten zijn iets gedaald.