Europa’s ‘eerste legale, geregistreerde cannabiszadenbank’ is een feit?

De zadenbank zou een vergunning hebben om cannabiszaden wereldwijd op te slaan, te verkopen en te exporteren onder wettelijke internationale handelskaders en import-/exportvergunningen.

0
novel food industriële hennep Europees Parlement Commissie CBD europeanen
- Advertentie -

Opmerkelijk nieuws vandaag. Europa’s ‘eerste legale, geregistreerde cannabiszadenbank’ zou een feit zijn. Tenministe, als we het persbericht van Franchise Global Health Inc. mogen geloven.

Daarin valt namelijk te lezen dat de volledige Deense dochteronderneming van het bedrijf, Rangers Pharmaceutical A/S, met succes Europa’s eerste legale en geregistreerde zadenbank heeft opgericht in Kopenhagen, Denemarken. In 2021 ontving het een door derden gecontroleerde waarde van C $ 9,5 miljoen (ongeveer 7 miljoen euro)

De zadenbank, die ‘misschien wel de grootste ter wereld is’, en de ‘286 soorten’ die ertoe behoren, waaronder ‘verschillende genetica van wereldklasse en winnaars van 19 Cannabis Cups’, zou een belangrijk onderdeel van de IP-strategie van Franchise Global zijn en ‘is een voorbeeld van Franchise Global’s langdurige erfgoed op het gebied van premium kwaliteit’. De zadenbank zou een vergunning hebben om cannabiszaden wereldwijd op te slaan, te verkopen en te exporteren onder wettelijke internationale handelskaders en import-/exportvergunningen.

Franchise Global heeft besloten om een ​​aantal soorten op de markt aan te bieden en heeft vervolgens talloze zaadaankooporders en strategische overeenkomsten getekend met veel opkomende cannabiskwekers en groothandelaren om de wereldwijde commercialiseringsmogelijkheden verder uit te breiden. Deze orders zullen in de komende kwartalen worden uitgevoerd, waardoor een nieuwe bron van inkomsten voor het bedrijf wordt gecreëerd en nieuwe wereldwijde strategische allianties worden versterkt. Franchise Global behoudt haar meest vooraanstaande soorten voor haar eigen interne productie voor wereldwijde markten, laten ze weten in het persbericht.

“Ons doel is om Europa’s meest vertrouwde bron van hoogwaardige EU-GMP-cannabis te worden(…)”

Franchise Global Executive Chairman en CEO, Clifford Starke, zei in het persbericht: “Ons doel is om Europa’s meest vertrouwde bron van hoogwaardige EU-GMP-cannabis te worden. Dit zal gedeeltelijk worden bereikt door onze zadenbank op te richten als een bron voor hoogwaardige cannabis-cup winnende genetica. Dit is in wezen 30 jaar aan IP van landrassen over de hele wereld met een sterk genetisch erfgoed, waaronder uit Thailand, Colombia en andere zeer gewilde bronnen van oorsprong.”

Wie zijn Franchise Global?

‘Franchise Global is via haar dochterondernemingen een multinationale exploitant in de medicinale-cannabis- en farmaceutische industrie, met hoofdactiviteiten in Duitsland en met activiteiten, activa, strategische partnerschappen en internationale investeringen. De bedrijfsdoelstelling van Franchise Global is het ontwikkelen van een volledig geïntegreerde, toonaangevende Europese onderneming voor medicinale cannabis, met als doel het leveren van hoogwaardige medicinale cannabis van farmaceutische kwaliteit aan distributiepartners en, uiteindelijk, aan patiënten, tegen concurrerende prijzen.’

Dat staat in het persbericht tenminste. Maar als we naar hun website gaan, die van Franchise Global (want van Rangers Pharmaceutical A/S kunnen we geen website vinden), vinden we geen verder details.

Ook de link uit onderstaande Tweet functioneert niet meer.

Wat ze dan ook precies met dit nieuws moeten, is onduidelijk. Maar als we meer informatie hebben, of mocht iemand dat met ons delen, zullen we dit artikel updaten.