FastForward Innovations investeert 3 miljoen in Duitse medicinale cannabis kwekerij

FastForward Innovations investeert 3 miljoen in de Duitse medicinale cannabis kwekerij van Eurox Group en bezit daarmee 8,85% van Eurox.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

In een persbericht dat ons toekwam via Alfredo Pascual maakte FastForward Innovations (FFWD) bekent dat het 3 miljoen investeert in de Duitse medicinale cannabis kwekerij van Eurox Group. Fastforward Innovations verwacht 8,85% van Eurox te bezitten na de uitgifte van nieuwe aandelen als gevolg van de financieringsronde.

FastForward Innovations met investering van 3 miljoen voor 8,85% eigenaar van Eurox Group

De investering in Eurox biedt FastForward directe toegang tot een bedrijf dat zich richt op de Duitse markt voor medicinale cannabis, verreweg de grootste in Europa. Eurox is goed gepositioneerd in Duitsland en de bredere Europese medicinale-cannabissector, met zijn belangrijkste activiteiten in Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zal Alfredo Pascual, Vice President of Investment Analysis van FFWD, toetreden tot de raad van toezicht van Eurox.

Ed McDermott, Chief Executive Officer van FastForward, merkte op in het persbericht: “Deze investering is het resultaat van vele maanden werk, en is volledig in lijn met onze uitgebreide investeringsstrategie in de Europese wellness- en medicinale cannabisruimte, die zowel liquide als niet-liquide activa in onze portefeuille. Dit is een betekenisvolle private equity-deal en het is een belangrijke aanvulling op FastForward’s investeringsportefeuille in de groeiende cannabissector in Europa.”

“(…)mogelijkheid om zijn eigen merk, unieke, ‘made in Germany’, EU GMP medicinale cannabisextracten te maken en verkopen(…)”

Ook Alfredo Pascual, VP Investeringsanalyse van FastForward, liet weten in het persbericht: “Eurox heeft een sterke waardepropositie opgebouwd, met de mogelijkheid om zijn eigen merk, unieke, ‘made in Germany’, EU GMP medicinale cannabisextracten te maken en verkopen. Als bedrijf dat van de grond af is opgebouwd in Europa en wordt geleid door een Europees managementteam, zien we een enorm potentieel in Eurox om de volgende verticaal geïntegreerde leider op het gebied van medicinale cannabis op het continent te worden. We werden door een aantal factoren aangetrokken tot de investeringsmogelijkheid van Eurox inclusief de voorzichtige cash burn rate van het bedrijf tot nu toe en realistische plannen. Die plannen omvatten het aanbieden van unieke producten in alle relevante medische cannabissegmenten: gedroogde bloemen, full-spectrum extracten en isolaten.”

Bernhard Babel, co-Managing Director van Eurox, merkte op: “Ons doel is altijd geweest om een ​​constant hoge productkwaliteit, stabiele levering en operationele uitmuntendheid te bereiken om ons brede klantenbestand te bedienen. Het Eurox-team en ik kijken erg uit naar deze nieuwe partnerschap met FFWD, de laatste in een reeks fondsenwervingen die ons een solide kapitaalbasis geven waarop we ons bedrijf kunnen bouwen. We waarderen FFWD als een strategische partner en kijken er erg naar uit om met hen samen te werken.”