Gemeente Den Bosch bezocht drive-thru coffeeshop in Hellevoetsluis

Gemeente Den Bosch onderzoekt verplaatsing van coffeeshops Meetpoint en Chip’n Dale naar de randen van de stad en overweegt de introductie van afhaalloketten of een drive-thru.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Het Bossche gemeentebestuur onder leiding van burgemeester Jack Mikkers heeft aangekondigd dat de coffeeshops Meetpoint en Chip’n Dale vóór 1 december 2027 moeten vertrekken uit de drukke Hinthamerstraat. De verplaatsing is een reactie op langdurige (verkeers)overlast die de shops hebben veroorzaakt. In een recente brief aan de gemeenteraad onthulde Mikkers dat er al stappen zijn genomen om de verhuizing te realiseren.

Spreiding van coffeeshops en interesse in cannabis-afhaalloketten

Het college van B en W heeft plannen om de coffeeshops meer te spreiden naar de randen van Den Bosch of nabijgelegen dorpen.

In nauw overleg met de betrokken coffeeshophouders, waaronder Meetpoint, wordt gezocht naar geschikte locaties. Opvallend is de interesse van beide shops in het concept van een ‘cannabis-afhaalloket’, vergelijkbaar met een drive-thru. Hiermee hopen ze de verkeersoverlast aanzienlijk te verminderen.

Hellevoetsluis heeft al een primeur met de opening van de eerste drive-thru coffeeshop John & Co afgelopen zomer, en Den Bosch lijkt geïnspireerd te zijn om dit innovatieve concept te omarmen.

Drive-thru Coffeeshops als oplossing voor parkeerproblemen

Hoewel het gemeentebestuur van Den Bosch terughoudend is over het toelaten van dergelijke shops in de historische binnenstad, zien de coffeeshophouders potentie in het verminderen van parkeerproblemen door de introductie van drive-thru locaties.

André Beckers, de advocaat namens Meetpoint, vergeleek in het Brabants Dagblad het concept met bekende fastfoodketens zoals McDonald’s. Hij benadrukt dat de directie van Meetpoint begrip heeft voor de voorkeur van de stad en gelooft dat een drive-thru aanzienlijk minder parkeeroverlast zal veroorzaken.