Wietproef teler Hollandse Hoogtes toont in video transport van stekken naar productielocatie

Er is een video verschenen op YouTube over wietexperiment teler Hollandse Hoogtes, met een focus op de aanlevering van de stekken naar de productielocatie.

0
Hollandse Hoogtes levering stekken wietproef teler
- Advertentie -

Gisteren is een video verschenen op YouTube over wietexperiment teler Hollandse Hoogtes, met een focus op de aanlevering van de stekken naar de productielocatie.

Dat werd bekend nadat Derrick Bergman namens stichting VOC er een Tweet aan wijdde.

Paul Wilhelm en Ashwin Matai van Hollandse Hoogtes leggen uit

In de video vertelt Paul Wilhelm, Chief Visionary Officer bij Hollandse Hoogtes, over de start van het kweken voor het Experiment Gesloten Coffeeshopketen: “Ja, voor mij is het een heel feestelijke dag. Een unieke dag. Dat waar ik heel mijn leven voor heb gevochten, gestreden heb, het legaliseren van dit product. Onrecht eigenlijk dat dit product illegaal is. Dat we nu eindelijk legaal kunnen telen. Dat is toch wel een heel bijzonder moment.’

“(…Dat we nu eindelijk legaal kunnen telen. Dat is toch wel een heel bijzonder moment”

De voice-over vraagt daarna waar de stekjes vandaan komen, waarop Wilhelm antwoordt: “Ja, de stekjes zijn in illegaliteit opgekweekt. In het experiment hebben we de mogelijkheid om eenmalig 1000 plantjes binnen te krijgen binnen twee weken. Maar ja, die plantjes worden illegaal opgekweekt, in een illegale omgeving. En die moeten hierheen gebracht worden. Met de kans dat je misschien in een politiefuik loopt of wordt aangehouden. Dan ben je je stekjes kwijt. Op het moment dat we die 1000 plantjes binnen mogen brengen, krijgen we er vast een documentje bij dat mocht je worden aangehouden, je kunt laten zien ‘wij zijn Hollandse Hoogtes’ en dit zijn de 1000 plantjes die we daar naar binnen mogen brengen. Dat documentje krijg je echter niet. Dus dat is een risico. Maar er is ook meermalen gezegd met de vingers in de oren: ‘We willen absoluut niet weten waar de plantjes vandaan komen’. Dus je mag ze naar binnen brengen, maar we willen niet weten waar ze vandaan komen.”

Waarna de video laat zien hoe in het geheim duizend stekken zijn getransporteerd en ook Ashwin Matai, Director of Cultivation bij Hollandse Hoogtes, nog aan het woord komt om te vertellen wat ze als bedrijf willen betekenen.