Gemeente Den Bosch versoepelt i-criterium voor de coffeeshops

De veranderingen in 's-Hertogenbosch zijn gelijk aan de regels die al in Tilburg gelden.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Sinds 14 mei 2024 zijn de toelatingseisen voor coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch versoepeld, waardoor expats en uitwisselingsstudenten nu eenvoudiger toegang hebben. De nieuwe regels zijn in lijn met die in Tilburg bericht The Grass Company op haar website.

Via een DM op Instagram liet The Grass Company weten dat het nog wel wachten is op een officiële bevestiging vanuit de gemeente. Een andere coffeeshop had contact met de gemeente en die gaf aan dat het per direct is ingegaan. De gemeente ziet daarmee af van de handhaving van de bestuurde maatregelen.

Update, 1 juni 2024: de bevestiging vanuit de gemeente is er inmiddels laat Omroep Brabant weten.

Oude regels: strikte controle

Voorheen moesten bezoekers aan coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch niet alleen aantonen dat ze 18 jaar of ouder waren, maar ook dat ze de Nederlandse nationaliteit hadden.

Dit vereiste een geldig Nederlands legitimatiebewijs, wat voor veel buitenlanders een obstakel vormde.

Expats en uitwisselingsstudenten moesten daarnaast extra documenten tonen, zoals een geldige zorgpas van een Nederlandse verzekeraar, een uittreksel van de Basisregistratie van Personen (BRP), en een recente loonstrook van een Nederlandse werkgever.

Nieuwe regels: meer toegankelijkheid

Met de nieuwe versoepelde regels hoeven bezoekers alleen maar aan te tonen dat ze 18 jaar of ouder zijn door middel van een geldig legitimatiebewijs.

De eis om de Nederlandse nationaliteit te bewijzen is komen te vervallen.

Dit maakt het voor expats, uitwisselingsstudenten en andere buitenlandse bewoners veel eenvoudiger om toegang te krijgen tot coffeeshops in ‘s-Hertogenbosch.

Gelijke Behandeling als Tilburg

De veranderingen in ‘s-Hertogenbosch zijn gelijk aan de regels die al in Tilburg gelden. Tilburg had deze versoepeling eerder ingevoerd, wat leidde tot positieve reacties van zowel de buitenlandse gemeenschap als de lokale ondernemers. De verwachting is dat ‘s-Hertogenbosch nu ook zal profiteren van een toename in het aantal bezoekers en een verbeterde klanttevredenheid.