Gemeenteraad Heerhugowaard steunt mogelijke wietproef teler Arista BV

Arista BV plant een moderne cannabis teeltfaciliteit zonder daglicht in Heerhugowaard, mochten ze alsnog worden ingeloot.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

Vorige week werd bekend dat Arista BV, naar verluidt lotnummer 15 bij de wietproef-loting, alvast een meerderheid van de gemeenteraad van Heerhugowaard achter zich heeft, mochten ze alsnog het seintje krijgen dat ze zijn ingeloot en mogen gaan bouwen.

Raadsleden ChristenUnie tegen komst van mogelijk wietexperiment teler

Hoewel de lokale politiek overwegend positief staat tegenover het wietexperiment, heeft het onderwerp verdeelde reacties opgeroepen binnen de coalitie van de gemeenteraad.

Sommige raadsleden, met name die van de ChristenUnie, blijven vastberaden pleiten voor een drugsvrije samenleving en benadrukken de potentiële risico’s van cannabisgebruik, waaronder verslaving en psychische problemen.

Anderen trekken parallellen met de legalisering van online gokken en beweren dat het aantal gokverslaafden is toegenomen sinds die legalisering plaatsvond.

Gemeenteraad neigt naar deelname aan wietproef

Ondanks de verdeeldheid binnen de gemeenteraad lijkt de meerderheid voorstander te zijn van deelname aan het Experiment gesloten coffeeshopketen berichtte RTV Dijk en Waard. Arista BV is één van de kandidaten en heeft uitgebreide plannen ontwikkeld voor een geavanceerde teeltfaciliteit.

Het uiteindelijke besluit om deel te nemen aan de wietproef ligt echter bij de Rijksoverheid. Als Arista alsnog wordt geselecteerd, zal de gemeente nog toestemming moeten verlenen voor de concrete bouwplannen, waarbij ook veiligheidsaspecten zorgvuldig worden beoordeeld.