GeneticsCubed ontvangt patent voor uniek CBC cannabinoïde rijk soortje

GeneticsCubed heeft het eerste patent ontvangen voor een hennepcultivar met hoge niveaus van het cannabinoïde cannabichromeen (CBC).

0
GeneticsCubed patent CBD cannabinoïde cannabichromene
- Advertentie -

Green Rock Hemp Holdings, een verticaal geïntegreerde teler, verwerker en verkoper van hennepderivaten, kondigde met trots deze week in een persbericht aan dat haar geneticabedrijf, GeneticsCubed, een patent heeft gekregen op een unieke hennepcultivar met een hoog CBC-gehalte, C2B. Cannabichromeen (CBC) is een zeer waardevolle cannabinoïde met een groot therapeutisch potentieel, een van de meest prominente in medisch onderzoek.

Patent vergeven voor cannabichromeen (CBC) cannabinoïde rijke hennepcultivar

“We hebben het C2B-soortje ontwikkeld met behulp van selectieve veredeling en screening met hoge doorvoer om een ​​duidelijk hennepgenotype te creëren dat consistent verhoogde CBC-niveaus produceert”, aldus GeneticsCubed-wetenschapper Thomas Azwell in het persbericht, PhD. “Medisch onderzoek heeft de rol van CBC aangetoond bij het genezen van verschillende fysiologische processen, zoals een ontstekingsremmend middel, behandeling van neurologische aandoeningen en zelfs hypothermie.”

“Medisch onderzoek heeft de rol van CBC aangetoond bij het genezen van verschillende fysiologische processen(…)”

“Dit is een enorme prestatie en spreekt tot de kracht van onze branche en de waarde die het creëert voor de hennepconsument”, aldus Joseph Cachey in het persbericht, Chief Executive Officer van Green Rock Hemp Holdings. “Elk bedrijf onder de Green Rock-paraplu zal een belangrijke rol spelen bij het tot bloei brengen van deze soort, te beginnen met onze genetische innovatie, door te gaan met nauwgezette vermeerdering en teelt, en eindigend met extractie in onze ultramoderne faciliteit en distributie via onze kwaliteitsconsumentenmerken.”

Na de ontwikkeling bij GeneticsCubed werd de C2B-cultivar naar Red Dune Seed gestuurd voor vermeerdering en zaadproductie. De resulterende zaden groeien nu bij Mesa Rising Hemp Farm in Green River, Utah, waar de bloemen in september zullen worden geoogst. Extractie en verfijning zullen plaatsvinden in de ISO 9001:2015-gecertificeerde extractiefaciliteit van Green Rock, Red Mesa Science & Refining, voordat het als grondstof wordt verkocht en door Enhanced Botanicals aan de eindgebruikers wordt gedistribueerd.

In samenwerking met de University of California-Berkeley heeft GeneticsCubed ook de ontwikkeling van andere nieuwe medicinale soortjes voltooid en zijn er nog meer octrooiaanvragen in behandeling. “Onze familie van bedrijven is erop gericht goede partners te zijn die zich toeleggen op het leveren van verticale oplossingen aan de industriële hennepgemeenschap, en deze innovaties komen uiteindelijk ten goede aan de eindgebruiker die kwaliteitsoplossingen nodig heeft”, besluit Cachey in het persbericht.