Gerenommeerde Deutsche Welle (DW) podcast gestart over Juicy Fields

De nieuwe DW-podcast Cannabis Cowboys is op 19 januari gelanceerd en volgt verslaggevers van DW Business terwijl ze een van 's werelds grootste bekende fraudeurs in de cannabisindustrie onderzoeken.

0
Juicy Fields scam platform cannabis kweken
Screenshot van de Juicy Fields website in desktop modus.
- Advertentie -

Het grote gerenommeerde medium Deutsche Welle (DW) heeft sinds kort de Engelstalige podcast serie ‘Cannabis Cowboys’ gestart over Juicy Fields, bij de meeste lezers wel bekend als het grootste fraude schandaal in de cannabisindustrie.

Podcast serie ‘Cannabis Cowboys’ gestart over Juicy Fields

Het in Berlijn gevestigde bedrijf Juicy Fields beloofde enorme winsten door investeringen in medicinale cannabis, maar wereldwijd verloren duizenden mensen die erin investeerden hun geld.

In de zomer van 2022 kwam de fraude van JuicyFields aan het licht (zo waarschuwde de Autoriteit Financiële Markten dat het waarschijnlijk een scam betrof), ging hun online platform ten onder en verdwenen de leidinggevenden van het bedrijf. Sindsdien is duidelijk geworden wat insiders in de branche al lang vermoedden: JuicyFields is oplichterij en het geld van de investeerders is op.

DW Business-verslaggevers Andreas Becker en Nicolas Martin begonnen hun onderzoek toen het bedrijf nog werd gehyped als the next big thing. Nadat het platform offline ging, gingen ze verder met het onderzoek en volgden ze allerlei aanwijzingen op naarmate de omvang van de fraude zich ontvouwde. De zoektocht voerde hen naar wietplantages, feesten in luxe hotels, een kasteel in Zwitserland en ontmoetingen met klokkenluiders aan de grenzen van Europa.

In de podcast zijn uitsluitend toporganisatoren en investeerders van het bedrijf te horen en geeft de podcast inzicht in JuicyFields op dat moment.

De eerste acht afleveringen van Cannabis Cowboys met DW-verslaggevers Andreas Becker en Nicolas Martin worden wekelijks uitgebracht en zijn te vinden op podcast- en audiostreamingplatforms zoals Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts en andere.

Cannabis Industrie Awards 2023