Hennepindustrie Frankrijk niet blij met voorstel regulering industriële hennep door Franse overheid

De verkoop van rookbare hennepproducten en losse hennepbladeren en toppen aan consumenten zou illegaal blijven, op basis van overwegingen van "openbare orde" en "volksgezondheid".

0
frankrijk hennep gestookte gasfabriek
- Advertentie -

De hennepindustrie in Frankrijk is niet blij met een voorstel van de Franse overheid dat ze in hebben gediend bij de Europese Commissie.

Ondanks dat het wetsvoorstel de hennepindustrie alle vrijheid zou geven voor de productie, verwerking en export van hennep en alle afgeleide producten, staat er ook iets in waar de hennepindustrie niet blij mee is. De verkoop van rookbare hennepproducten en losse hennepbladeren en toppen aan consumenten zou illegaal blijven, op basis van overwegingen van “openbare orde” en “volksgezondheid”.

Gedroogde henneptoppen uitgesloten in voorstel Franse overheid

“Door de gedroogde henneptoppen uit te sluiten van verkoopbare producten in Frankrijk, berooft de regering de exploitanten van het belangrijkste deel van de inkomsten die worden gegenereerd door de CBD-sector en ziet ze af van de belastinginkomsten waarvan Frankrijk zou kunnen profiteren in de huidige context van crisis”, vertelde Aurélien Delecroix, voorzitter van handelsvereniging Syndicat du Chanvre, aan de krant Liberation. Ze laten het hier ook niet bij, liet Delecroix weten: “Er zijn al tal van beroepen tegen dit nieuwe decreet in voorbereiding.”

“Er zijn al tal van beroepen tegen dit nieuwe decreet in voorbereiding”

De Union des Professionels du CBD, een andere handelsgroep, zei dat het verbod op gedroogde henneptoppen een weerspiegeling is van “de wens om de sector te verstikken door de Franse autoriteiten”.

Volgens het ontwerpdecreet is “de verkoop aan consumenten van gedroogde henneptoppen of bladeren in al hun vormen, alleen of gemengd met andere ingrediënten, met name rookproducten, kruidenthee of potpourris, het bezit ervan door consumenten en hun consumptie verboden”, valt te lezen in het ontwerpbesluit. “Toppen en bladeren mogen alleen worden geoogst, geïmporteerd of gebruikt voor de industriële productie van hennepextracten.”