Canadese Licensed Producer HEXO (NASDAQ:HEXO) bereikt CO2-neutraliteit

De Grote Canadese Licensed Producer HEXO Corp. heeft CO2-neutraliteit bereikt, maakte het bedrijf vorige week bekend in een persbericht.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

HEXO Corp (TSX:HEXO; NASDAQ:HEXO) kondigde vorige week aan in een persbericht dat het bedrijf zijn doel heeft bereikt om tegen september 2021 CO2-neutraal te worden, waarbij 100% van zijn operationele CO2-uitstoot in 2020 wordt gecompenseerd, naast de persoonlijke uitstoot van haar 1.200 medewerkers.

Grote Canadese Licensed Producer HEXO nu CO2-neutraal

In juni 2021 begon HEXO aan een missie om zijn ecologische voetafdruk tegen te gaan, door een partnerschap aan te gaan met Offsetters, een in Vancouver gevestigde organisatie die projecten voor hernieuwbare energie en koolstof in bossen over de hele wereld ondersteunt. Als Licensed Producer in Canada was het belangrijk dat HEXO’s compensatie-investeringen een wereldwijd bereik hadden. In Canada helpt HEXO het oogsten van oude bomen te verminderen door het Great Bear Forest Carbon Project te ondersteunen.

Om koolstofneutraliteit te bereiken, compenseerde HEXO in totaal 25.965 ton koolstof – 19.610 ton operationele koolstofemissies en 6.355 ton van de persoonlijke koolstofemissies van hun werknemers. Als de top 100 Canadese bedrijven soortgelijke duurzaamheidsinitiatieven zouden nastreven, zou dat een belangrijke bijdrage zijn aan de rol van Canada in de strijd tegen klimaatverandering.

“Consumenten en investeerders eisen meer ecologische en sociale integriteit van bedrijven”

“Aan het begin van de zomer hebben we beloofd dat HEXO niet alleen CO2-neutraal zou worden, maar dat we ook de persoonlijke CO2-uitstoot van al onze medewerkers zouden compenseren. Vandaag kunnen we met trots zeggen dat we ons doel hebben bereikt en een nieuwe standaard hebben gezet op het gebied van duurzaamheid voor onze branche”, aldus Sébastien St-Louis in het persbericht, CEO en medeoprichter van HEXO Corp. “Consumenten en investeerders eisen meer ecologische en sociale integriteit van bedrijven. We zijn er trots op onze toewijding aan duurzaamheid te delen en het vermogen van onze consumenten te ondersteunen om producten te kopen die aansluiten bij hun waarden.”

Naast de CO2-uitstoot gaat HEXO het gebruik van plastic in zijn verpakkingen tegen. In samenwerking met hun primaire verpakkingsleverancier Dymapak, in samenwerking met Plastic Bank®, heeft HEXO de ethische recycling-ecosystemen van Plastic Bank in kustgemeenschappen ondersteund, door oceaangebonden plastic te verzamelen en opnieuw te verwerken voor herintroductie in de wereldwijde productietoeleveringsketen. Daarmee compenseerde HEXO in eerste instantie 63.000 kilo plastic. Tegen oktober 2021 zal HEXO de inzameling van nog eens 8.000 kg aan oceaangebonden plastic hebben ondersteund, waardoor het een totaal equivalent is van meer dan 3,55 miljoen plastic flessen die de wereldzeeën niet meer binnenkomen.

Bij het ondersteunen van milieuactivisme zal HEXO doorgaan met het monitoren en rapporteren van zijn koolstofemissies en plasticproductie en zoeken naar mogelijkheden om beide te verminderen, schrijven ze in het persbericht. HEXO is van plan zijn succes in de Canadese cannabisindustrie in de Verenigde Staten te evenaren.

Ook in Nederland?

Eerder verscheen op deze website al eens een opiniestuk over dat duurzaamheid in het wietexperiment niet moet worden vergeten. Of het ook zo gaat zijn, valt te bezien.