Stemming om cannabis te decriminaliseren in Israël haalt het niet (52-55)

De stemming mislukte 52-55 nadat Ra'am MK's Walid Taha en Mazen Ghanaim samen met de oppositiepartijen tegen de wet stemden

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

Een wetsvoorstel om recreatief cannabisgebruik te decriminaliseren heeft vorige week woensdag geen goedkeuring gekregen tijdens een stemming in de Knesset, het Israëlische parlement, vanwege oppositie van wetgevers in de Ra’am-partij van de coalitie.

New Hope MK Sharren Haskel hoopte dat haar wetsvoorstel snel zou worden aangenomen, aangezien veel oppositieleden niet aanwezig waren bericht Times of Israel.

Een eerdere stemming over het wetsvoorstel was vertraagd vanwege de oppositie van Ra’am

De parlementsleden van de oppositie keerden echter snel terug om tegen de wet te stemmen.

De stemming mislukte 52-55 nadat Ra’am MK’s Walid Taha en Mazen Ghanaim samen met de oppositiepartijen tegen de wet stemden. Ra’am-leider Mansour Abbas was niet aanwezig.

Een eerdere stemming over het wetsvoorstel was vertraagd vanwege de oppositie van Ra’am, nadat Abbas tegen Haskel had gezegd dat het meer tijd nodig had om te onderzoeken hoe het legaliseren van recreatief gebruik van cannabis zou worden ontvangen onder zijn aanhangers in de Arabische gemeenschap.

Israël probeert al een tijdje cannabis te legaliseren

In Israël is al een aantal jaar medicinale cannabis legaal en is er inmiddels een florerende cannabisindustrie met beursgenoteerde bedrijven en de mogelijkheid tot het importeren en exporteren van cannabis. Het land kondigde in november vorig jaar een plan aan waarmee binnen 9 maanden tot legalisatie zou overgegaan kunnen worden. Maar tot dusver is het dus nog niet gelukt. Wel is er een eerste draft van het wetsvoorstel gepubliceerd.