Wetsvoorstel dat cannabis legaliseert in Luxemburg wordt in oktober ingediend

Minister van Justitie Sam Tanson zei vrijdag dat het wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis over een paar weken in de Tweede Kamer zal worden ingediend.

0
luxemburg legalisering cannabis (1)
- Advertentie -

Over het legaliseren van cannabis wordt al een aantal jaar over gesproken in Luxemburg, maar tot een concreet wetsvoorstel en een stemming die volgt was het nog niet gekomen. Maar afgelopen vrijdag verzekerde de minister van Justitie Sam Tanson dat het wetsvoorstel over een paar weken in de Tweede Kamer van Luxemburg zal worden ingediend.

Update, 22 oktober: Luxemburg openbaart cannabis legalisatie plan: thuisteelt, gebruik legaal

Wetsvoorstel om cannabis te legaliseren zal in oktober in de Tweede Kamer van Luxemburg worden geïntroduceerd

Die uitspraken deed ze afgelopen vrijdag bij Radio 100.7, waarin zij ook blijkbaar weigerde om in te gaan op een hypothese dat er eerst een experiment aan te pas zou moeten komen net zoals in Nederland met het Experiment Gesloten Coffeeshopketen en Zwitserland. En daarmee het hele plan zou worden uitgesteld.

Aanvankelijk zou het ook allemaal sneller gebeurd moeten zijn, maar de pandemie zorgde voor uitstel omtrent de plannen om cannabis te legaliseren in Luxemburg. Op het gebied van medicinale cannabis gaat het niet veel beter, want het land kampt geregeld met tekorten. Die bij het vorige tekort zijn opgelost door doodleuk 3 miljoen euro neer te tellen voor 30 kg medicinale cannabis: omgerekend zo’n 100 euro per gram. Iets wat het rijke land overigens prima kan betalen, maar dan nog.

Maar goed in oktober moeten we dus eindelijk meer te horen krijgen over het hoe en wat. Daarna moet het nog wel tot een stemming komen, maar de politieke partijen die het op dit moment voor het zeggen hebben in Luxemburg zien het wel zitten. Vandaar dat er op dat gebied weinig weerstand wordt verwacht. Maar het moet nog wel gebeuren.